Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής για την S-Class Coupe

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έναρξη παραγωγής για την S-Class Coupe

ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής για την S-Class Coupe

ΝΕΑ

Στο εργοστάσιο της Mercedes στο Σιντελφίγκεν, κοντά στη Στουτγάρδη, δόθηκε το «πράσινο φως» για την παραγωγή του μεγάλου coupe. Στην ίδια μονάδα κατασκευάζονται επίσης η νέα S-Class sedan, αλλά και αρκετά από τα μεγάλα μοντέλα της γερμανικής μάρκας, όπως η E-Class και η CLS.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η S-Class Coupe είναι ο αντικαταστάτης της CL. Έχει μήκος 5,03 m, πλάτος 1,9 m, ύψος 1,41 m και μεταξόνιο σχεδόν 3 m. Πρεμιέρα κάνει στην S-Class Coupe η ανάρτηση MAGIC BODY CONTROL. «Διαβάζοντας» το δρόμο, ρυθμίζει ανάλογα τα αμορτισέρ, ενώ υπάρχει και λειτουργία που επιτρέπει στο αμάξωμα να γέρνει στις καμπές, αυξάνοντας την ευστάθεια και την οδηγική απόλαυση.

Διαθέσιμες αρχικά είναι δύο τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα λανσαριστούν και τα μοντέλα με κίνηση στον πίσω άξονα. Πρόκειται για την S500 4MATIC με το 4.6 V8 των 455 PS και την S63 AMG με το 5.5 V8 biturbo των 585 PS. Η πρώτη χρειάζεται 4,6 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h, ενώ η AMG 4MATIC το κατορθώνει σε 3,9 sec (4,3 sec για την πισωκίνητη). Η τελική ταχύτητα περιορίζεται και στα δύο μοντέλα ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Advertisement
Advertisement

Για να πληροφορηθείτε τις… απλησίαστες για τους περισσότερους τιμές τους, πατήστε ΕΔΩ.