Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα VW Golf GTi TCR που γελά με το Golf R

Ελλάδα 17:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα VW Golf GTi TCR που γελά με το Golf R

ΝΕΑ

Ένα VW Golf GTi TCR που γελά με το Golf R

ΝΕΑ

Η γερμανική βελτιωτική εταιρία Maxi-Tuner χαρίζει στο Volkswagen Golf VII GTI TCR τη δύναμη που του επιτρέπει να κοιτά στα μάτια ακόμα και το κορυφαίο Golf R

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση TCR ήρθε λίγο πριν το τέλος της καριέρας του Golf έβδομης γενιάς ως η πλέον καθαρόαιμη εκδοχή του θρυλικού GTI που έχουμε δει ως σήμερα. Ωστόσο παρά το εξειδικευμένο στήσιμο, την σκληροπυρηνική μετάδοση και τον καθαρόαιμο χαρακτήρα η Volkswagen είχε φροντίσει να κρατήσει το κομμάτι των επιδόσεων ως ατού για το Golf R που ήταν και το δυνατότερο της γκάμας του Golf.

Αυτό βέβαια αλλάζει μετά την επέμβαση της Maxi-Tuner που σε συνεργασία με την Dronia Sportwagen αποφάσισαν να δώσουν τον τίτλο του απόλυτου Golf στο GTI TCR συμπυκνώνοντας ακόμα περισσότερη δύναμη στον 2.0λιτρο TSI που στην εργοστασιακή του μορφή φθάνει τους 290 ίππους και τα 38,7 χλγμ. ροπής.

Advertisement
Advertisement

Με την κατάλληλη αναβάθμιση του λογισμικού της κεντρικής μονάδας η Maxi-Tuner ανεβάζει την απόδοση στους 335 ίππους και τα 46,9 χλγμ. χαρίζοντας στο GTI TCR ταχύτερη κατά 0,5’’ επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα (σε 5,1’’ έναντι 5,6’’ του εργοστασιακού) αλλά και αντίστοιχα καταιγιστικές επιδόσεις εν κινήσει. Το πακέτο συμπληρώνεται από μια coil-over ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Eibach καθώς και ένα σετ ζάντες MaxSpeed από ελαφρύ κράμα αλουμινίου.