Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Toyota RAV4 που μοιάζει σαν αμερικάνικο SUV των 90s

Ελλάδα 3:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Toyota RAV4 που μοιάζει σαν αμερικάνικο SUV των 90s

ΝΕΑ

Ένα Toyota RAV4 που μοιάζει σαν αμερικάνικο SUV των 90s

ΝΕΑ

Η μικρή ιαπωνική εταιρεία Mitsuoka λατρεύει το αμερικανικό lifestyle και ως εκ τούτου δεν διστάζει να εκφυλίσει ακόμα και τα πιο εμβληματικά μοντέλα της εγχώριας αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκίνηση στην Ιαπωνία συνιστά έναν… μαγικό κόσμο με ποικίλες ιδιαιτερότητες που εμείς οι Ευρωπαίοι αδυνατούμε να κατανοήσουμε. Ενδεχομένως ούτε οι οδηγοί στις ΗΠΑ.

Και δεν αναφερόμαστε στο tuning, έναν τομέα που οι φίλοι μας από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ανέκαθεν πρωτοπορούσαν συγκεντρώνοντας την καθολική αναγνώριση.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία κατάπληξη του οδηγού, που έλκει την καταγωγή του εκτός Ιαπωνίας, προκλήθηκε από μια πρωτοβουλία της Mitsuoka, μια μικρή ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που αρέσκεται στην κατασκευή αυτοκινήτων που μιμούνται την εμφάνιση εκείνων της Αμερικής και της Γηραιάς Ηπείρου.

Ελάχιστα, ωστόσο, φέρουν μοντέρνα σχεδίαση, μιας και τα περισσότερα δημιουργήματά υιοθετούν έναν ρετρό χαρακτήρα εμπνευσμένα από την αυτοκίνηση πριν το 2000.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί το πρώτο SUV της Mitsuoka, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία “Buddy” (σ.σ. ελληνιστί “κολλητός φίλος”). Η τεχνοτροπία της εταιρείας είναι διακριτή στην εμφάνιση του μοντέλου, όπως επίσης και το αυτοκίνητο πάνω στο οποίο έχει βασιστεί το Buddy.

Advertisement

Ναι μεν στο Δελτίο Τύπου δεν αναγράφεται πουθενά η λέξη RAV4”, τόσο η πλευρική όψη όσο και η γκάμα κινητήριων συνόλων, όμως, μαρτυρούν πως το δημοφιλές SUV της Toyota έχει αξιοποιηθεί ως βάση.

Advertisement

Όσον αφορά το μπροστινό και το πίσω τμήμα, αυτά είναι ριζικά αναδιαμορφωμένα προς εξυπηρέτηση των αναγκών για ένα “λουκ” που παραπέμπει σε αμερικάνικο SUV της δεκαετίας του 90’. Στη μάσκα έμπνευση, ίσως, έχει αντληθεί από το Chevrolet Tahoe του 1990, όπως καταδεικνύει η μεγάλη χρωμιωμένη γρίλια και οι διαιρεμένοι κεντρικοί προβολείς.

Στο πίσω μέρος τα φώτα είναι κάθετα τοποθετημένα, έχει ενσωματωθεί και ένας προφυλακτήρας χρωμίου ενώ δεσπόζουσα θέση έχει το όνομα της εταιρείας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 11 χρώματα μονού τόνου, ενώ προσφέρονται και 6 επιλογές twotone χρωματισμών.

Advertisement

Σημειώνεται πως οι αναφορές στις ΗΠΑ εντοπίζονται και στο videoteaser που δημοσίευσε η μάρκα, όπου αναπαρίσταται ο αμερικανικός τρόπος ζωής, ενώ οι πρωταγωνιστές στη συντριπτική τους πλειονότητά τους δεν είναι Ιάπωνες.

Περί κινητήρων ο λόγος, η γκάμα απαρτίζεται από ένα 2λιτρο μοτέρ βενζίνης των 171 ίππων και έναν υβριδικό των 2,5 λίτρων απόδοσης 178 ps

Διαβάστε επίσης:

Μέχρι και η Αφρική δεν θα δέχεται εισαγόμενα σαπάκια

Ανατροπή: Πότε ένα τροχαίο θεωρείται εργατικό ατύχημα

Μάσκα: Πότε “πέφτει” το 150αρι στο αυτοκίνητο