Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Skoda με 1.088 ίππους μόνο για… κονσόλες

Ελλάδα 22:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα Skoda με 1.088 ίππους μόνο για… κονσόλες

ΝΕΑ

Ένα Skoda με 1.088 ίππους μόνο για… κονσόλες

ΝΕΑ

Η συνεργασία της Skoda με το γνωστό παιχνίδι Gran Turismo 7 οδήγησε στην δημιουργία ενός πολύ εντυπωσιακού πρωτότυπου το οποίο -κυριολεκτικά- δεν υπάρχει.

Advertisement
Advertisement

Η Skoda κάνει το ντεμπούτο της στον κόσμο της δημοφιλούς προσομοίωσης αγώνων Gran Turismo 7 για PlayStation 4 και 5 με την παρουσίαση του Skoda Vision Gran Turismo.

Αυτό το εικονικό concept car, σχεδιασμένο αποκλειστικά για την κατηγορία Vision του παιχνιδιού, σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας σε μία από τις πιο γνωστές πλατφόρμες προσομοίωσης αγώνων.

Ανταποκρινόμενη στον ενθουσιασμό της κοινότητας των παικτών, η αυτοκινητοβιομηχανία ικανοποιεί τα αιτήματα για την ενσωμάτωση της τσεχικής μάρκας σε αυτή την αγαπημένη προσομοίωση αγώνων.

Advertisement
Advertisement

Το εικονικό Skoda Vision Gran Turismo αντλεί έμπνευση από το πραγματικό Skoda 1100 OHC Spider, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε το 1957 για να συμμετάσχει στις διάσημες 24 ώρες του Le Mans.

Υπό την καθοδήγηση του Oliver Stefani, η σχεδιαστική ομάδα της Skoda δημιούργησε ένα συναρπαστικό μονοθέσιο ανοικτό αυτοκίνητο που κόβει την ανάσα, συνδυάζοντας σχεδιαστικά στοιχεία από το εμβληματικό 1100 OHC με σύγχρονα στοιχεία, όπως η διαιρούμενη πίσω πτέρυγα.

Αντικατοπτρίζοντας τη μελλοντική κατεύθυνση της μάρκας, το Skoda Vision Gran Turismo ενσωματώνει στοιχεία της νέας σχεδιαστικής γλώσσας Modern Solid, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων σε σχήμα Τ και του χαρακτηριστικού ματ χρώματος αμαξώματος Explorer Green.

Advertisement

Με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που παράγουν συνδυασμένη ισχύ 800 kW (1.088 ίππους) και 1.020 Nm ροπής, σε συνδυασμό με τετρακίνηση και ενεργή αεροδυναμική, το Skoda Vision Gran Turismo υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις σε κάθε πίστα.

Η κομψή και φουτουριστική σχεδίαση του Skoda Vision Gran Turismo διαθέτει ένα χαμηλό, μακρόστενο αμάξωμα που αποπνέει μοντέρνα αισθητική.

Advertisement

Η δυναμική εξωτερική του εμφάνιση χαρακτηρίζεται από αιχμηρές γραμμές και καθορισμένες ακμές, με ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία που προσαρμόζονται δυναμικά στις συνθήκες οδήγησης για βέλτιστο χειρισμό.

Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο φινιρίσματα βαφής εμπνευσμένα από την αγωνιστική κληρονομιά της Skoda και την εξέλιξη της γλώσσας σχεδίασης.

Στο εσωτερικό του Skoda Vision Gran Turismo, ο οδηγός βρίσκεται σε ένα μινιμαλιστικό ψηφιακό κόκπιτ που θυμίζει ένα ανοιχτό αγωνιστικό αυτοκίνητο τύπου φόρμουλας.

Advertisement

Το εργονομικό σπορ κάθισμα μπάκετ, το οποίο κοσμείται με μια εντυπωσιακή κόκκινη πορτοκαλί ζώνη έξι σημείων, προσφέρει μια άνετη εφαρμογή για τον οδηγό.

Το φουτουριστικό τιμόνι από ανθρακονήματα, που σχεδιάστηκε από κοινού με έμπειρους παίκτες, διαθέτει πεπλατυσμένο πάνω και κάτω μέρος και ενσωματώνει μια ιδέα ελέγχου με κουμπιά εμπνευσμένη από τιμόνια επαγγελματικών παιχνιδιών.

Η οθόνη του κόκπιτ παρέχει βασικές πληροφορίες όπως η ταχύτητα, ο τρόπος οδήγησης και η στάθμη της μπαταρίας, ενώ χρησιμεύει και ως καθρέφτης οπισθοπορείας και διαθέτει ενσωματωμένους αισθητήρες απόστασης για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Σχεδιασμένο για αποδοτικότητα και δυναμικές επιδόσεις, το Skoda Vision Gran Turismo διαθέτει ελαφριά κατασκευή 1.300 κιλών και συμπαγείς διαστάσεις.

Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του, που τροφοδοτούνται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 87 kWh, παρέχουν εντυπωσιακή δύναμη και απρόσκοπτη επιτάχυνση μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων.

Με ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης και ανάρτηση με ανεξάρτητους βραχίονες τύπου pushrod εμπνευσμένη από τη Formula E, το Skoda Vision Gran Turismo προσφέρει απαράμιλλη δυναμική οδήγησης και σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες.

Η σειρά παιχνιδιών Gran Turismo, που αναπτύχθηκε από την Polyphony Digital, είναι γνωστή για τη σχολαστική αναπαράσταση πραγματικών οχημάτων σε εικονικό περιβάλλον.

Το Gran Turismo 7 διαθέτει μια εκτεταμένη γκάμα με πάνω από 400 αυτοκίνητα από περισσότερους από 60 κατασκευαστές, προσφέροντας στους παίκτες μια ποικίλη επιλογή από μοντέλα παραγωγής, θρυλικά αγωνιστικά οχήματα και πρωτότυπα από διάφορες δεκαετίες και αγωνιστικά στυλ.