Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Ένα Rolex αφιερωμένο στο 24ωρο του Λε Μαν

Ελλάδα 1:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Rolex αφιερωμένο στο 24ωρο του Λε Μαν

Car Gadget

Ένα Rolex αφιερωμένο στο 24ωρο του Λε Μαν

Car Gadget

Η Rolex παρουσίασε μια ειδική έκδοση του Cosmograph Daytona για τα 100 χρόνια του Λε Μαν.

Advertisement
Advertisement

Η Rolex από το 2001 έχει συνδέσει το όνομά της με τον διασημότερο και πιο απαιτητικό αγώνα αντοχής αυτοκινήτων στον κόσμο, το περίφημο 24ωρο του Λε Μαν στη Γαλλία. Το 2023 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τον αγώνα καθώς συμπληρώνει τα 100 χρόνια από την πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε το μακρινό πια 1923.

Για να τιμήσει η Rolex την ιδιαίτερη αυτή περίσταση, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα μοναδικό ρολόι αφιερωμένο στο Λε Μαν. Το ρολόι βασίζεται στο Oyster Perpetual Cosmograph Daytona και θα δοθεί στους νικητές του αγώνα ο οποίος πραγματοποιείται 10-11 Ιουνίου.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο επανασχεδιάστηκε κυρίως στη βάση του η οποία είναι 40 χιλ. και συνοδεύτηκε από μαύρη κεραμική στεφάνη Cerachrom με χαραγμένη κλίμακα ταχυμέτρου. Η διαφορά μεταξύ του ρολογιού παραγωγής σε σχέση με αυτό που θα δοθεί στους νικητές είναι το λογότυπο στο πίσω μέρος που θα έχει χαραγμένο το «Winner 2023».

Η Rolex από τη δεκαετία του 1930 συμμετέχει σε διάφορες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού, από τις επιτυχίες του Μάλκολμ Κάμπελ στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Ταχύτητας, μέχρι την παρουσία της ως υποστηρικτής αγώνων αντοχής όπως το Rolex 24 της Daytona και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, εκτός από τον 24ωρο του Λε Μαν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τιμή ρεκόρ για το Rolex Paul Newman…
Rolex at Daytona 24: Ένα 24ωρο σε φωτογραφίες!
Με «σφραγίδα» Rolex το ρολόι που συνοδεύει το Hennessey Venom F5

Advertisement