Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα render που τρολάρει Alfa Romeo και BMW!

Ελλάδα 0:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα render που τρολάρει Alfa Romeo και BMW!

ΝΕΑ

Ένα render που τρολάρει Alfa Romeo και BMW!

ΝΕΑ

Ποιο θα ήταν το προϊόν της συνεργασίας μεταξύ Alfa Romeo και BMW για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης; Σε αυτό το ερώτημα που προκαλεί χαμόγελα, δίνει την απάντηση το συγκεκριμένο ψηφιακό σκίτσο.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο οι συνεργασίες μεταξύ κατασκευαστών, ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις που μια εταιρεία θέλει να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό αυτοκίνητο, προκειμένου να «συμμαζέψει» κάπως το μέσο όρο των εκπομπών ρύπων της γκάμας της, χωρίς όμως να μπει στα έξοδα της σχεδίασης και της εξέλιξης από το μηδέν. Μια τέτοια περίπτωση που έρχεται πρόχειρα στο μυαλό όλων όσοι ασχολούνται λίγο παραπάνω με την αυτοκινητοβιομηχανία, είναι η συνεργασία Aston Martin και Toyota. Το περίφημο Cygnet, που έμοιαζε να μην έχει καμία λογική η ύπαρξή του στη γκάμα της Aston, ήταν μια απλή rebadged εκδοχή του iQ της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Ήταν φυσικά πανάκριβο και η Aston δεν προσδοκούσε να σημειώσει κέρδη από τις πωλήσεις του. Η παρουσία του στη γκάμα των μοντέλων της όμως, εξασφάλιζε την πολυπόθητη βελτίωση του μέσου όρου των εκπομπών CO2 και την κρατούσε μακριά από τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις εκ μέρους της Ε.Ε. που σε αυτό το θέμα ήταν και παραμένει, πολύ αυστηρή. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, αυτό που έχουμε μπροστά μας, είναι το «όραμα» του Aksyonov Nikita για μια συνεργασία που ποτέ φυσικά δεν τέθηκε σε κάποιο τραπέζι στον πραγματικό κόσμο.

Ο συνδυασμός των BMW i3 με μάσκα, ζάντες και λοιπές λεπτομέρειες της Alfa Romeo, δίνει ένα αποτέλεσμα που μόνο ως τρολάρισμα μπορεί να εκληφθεί. Το “Alfa Romeo City Hybrid” είναι μια αστεία προσέγγιση που «μπερδεύει» πολλά στοιχεία μαζί- τόσα, ώστε να μην προσέχει σχεδόν κανείς πως το ηλεκτρικό i3 της BMW, έχει δύο διπλές απολήξεις εξάτμισης στο πίσω μέρος. Κι αυτό γιατί όπως είναι φυσικό, το μάτι «κολλάει» στο συνδυασμό του πίσω μέρους του i3 με τα στρογγυλά φώτα και το έμβλημα της Alfa Romeo.