Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα παντός εδάφους Mazda MX-5 (vid)

Ελλάδα 10:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα παντός εδάφους Mazda MX-5 (vid)

ΝΕΑ

Ένα παντός εδάφους Mazda MX-5 (vid)

ΝΕΑ

Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας ρόουντστερ. Μικρό, ευέλικτο, που προσφέρει αρκετές οδηγικές απολαύσεις, χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσεις υπέρογκα ποσά. Μιλάμε φυσικά για το Mazda MX-5, που μπορεί να κινηθεί χωρίς πρόβλημα σε όλες τις ασφάλτινες διαδρομές. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που πρέπει να διασχίσει λασπωμένους χωματόδρομους;

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ένας νεαρός οδηγός από το Ιλινόις των ΗΠΑ βρήκε την λύση. Κάτοχος ενός MX-5 πρώτης γενιάς και πιθανότατα λάτρης της εκτός δρόμου οδήγησης, αποφάσισε να μετατρέψει το ιαπωνικό μοντέλο σε ένα ακραίο 4×4. Πρώτα από όλα,σήκωσε την ανάρτηση και μετά τοποθέτησε τεράστια τρακτερωτά ελαστικά, απαραίτητα για τα χωμάτινα εδάφη, ενώ τοποθέτησε και τη ρεζέρβα πάνω στο πίσω καπό. Λόγω των συγκεκριμένων ελαστικών, αναγκάστηκε μάλιστα να κόψει τα φτερά, για να παρέχουν επαρκή απόσταση από το έδαφος.

rally-miata-build-video-chariatis-530

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης αφαίρεσε τα πλαστικά καλύμματα των προφυλακτήρων αλλάζοντάς τα με μεταλλικά, ενώ το αμάξωμα βάφτηκε σε πράσινο ματ χρώμα. Τέλος, σε ότι αφορά το εικαστικό κομμάτι, τοποθετήθηκε μία σχάρα οροφής, καθώς και η απαραίτητη μπάρα φώτων.

Advertisement

lifted-and-supercharged-mazda-miata-is-a-gorgeous-off-road-beast_2-chariatis-640

Για την βελτίωση της ισχύος, ο ιδιοκτήτης του ΜΧ-5 αποφάσισε να τοποθετήσει έναν υπερσυμπιεστή της Jackson Racing, ενώ δεν παρέλειψε να τρυπήσει το εμπρός καπό με σκοπό την τοποθέτηση της απαραίτητης εισαγωγής αέρα, όπως επίσης να τοποθετήσει και snorkel.Μετά τη μετατροπή, ο ιδιοκτήτης του ΜΧ-5 δεν έχασε καιρό. Πήγε το μικρό ρόουντστερ σε ειδική πίστα 4×4, δοκιμάζοντάς το σε ακραίες συνθήκες.

Advertisement

Το αποτέλεσμα; Δείτε το παρακάτω βίντεο: