Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Nissan Navara για τον Πάπα

Ελλάδα 5:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Nissan Navara για τον Πάπα

ΝΕΑ

Ένα Nissan Navara για τον Πάπα

ΝΕΑ

Το νέο αυτοκίνητο του Πάπα είναι βασισμένο πάνω σε ένα NP300 Pick up και αυτό, η χρήση ενός αυτοκινήτου της Nissan, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην ιστορία των αυτοκινήτων που μεταφέρουν τον ποντίφικα.

Advertisement
Advertisement

 

Το αυτοκίνητο του Πάπα, είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για το Βατικανό και «μετράει» πάνω από 50 χρόνια ιστορίας. Ωστόσο, το νέο αυτοκίνητο που μεταφέρει τον ποντίφικα είναι η πρώτη φορά που βασίζεται σε ένα μοντέλο της Nissan. Το νέο αυτοκίνητο του Πάπα περιποιήθηκε η ABC Coachworks, προκειμένου να έχει τις προδιαγραφές που χρειάζεται η ιδιαίτερη αυτή χρήση. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ειδίκευση στις μετατροπές αυτού του είδους, καθώς έχει ειδικές συμβάσεις για μετατροπές οχημάτων σε ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας.

Advertisement
Advertisement

Το NP300 με την ειδική κατασκευή στο πίσω μέρος και το διάφανο προστατευτικό για τις περιπτώσεις δύσκολων καιρικών συνθηκών, έχει το χαρακτηριστικό SCV1 αντί για αριθμό κυκλοφορίας (τα γράμματα αντιστοιχούν στις λέξεις Vatican City State). Το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ποντίφικα στο νησί του Μαυρίκιου στον Ινδικό Οκεανό.