Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Nissan 370Z που θέλει να μοιάσει στο αρχέτυπο

Ελλάδα 6:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα Nissan 370Z που θέλει να μοιάσει στο αρχέτυπο

ΝΕΑ

Ένα Nissan 370Z που θέλει να μοιάσει στο αρχέτυπο

ΝΕΑ

Σπουδαστές της Nissan από την Ιαπωνία πέρασαν το 370Z από κόσκινο, ώστε να θυμίζει τον απώτερο πρόγονό του, το Datsun 240Z.

Advertisement
Advertisement

Το Nissan 370Ζ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην ιαπωνική αγορά την πρώτη Δεκεμβρίου του 2008 και μέχρι σήμερα αποτελεί αντικείμενο πόθου για δεκάδες χιλιάδες οδηγούς ανά τον κόσμο.

Από την άλλη, υπάρχουν αυτοί που δεν… ξετρελάθηκαν με τη φουτουριστική –για τα δεδομένα της τότε εποχής- εμφάνισή του, μιας και η καρδιά τους είναι δοσμένη στο αρχέτυπο Datsun 240Z του 1969.

Ανάμεσά τους και κάποιοι συμφοιτητές από το Nissan Automobile Technical College στην Ιαπωνία που πέρασαν… από κόσκινο ένα 370Z, ώστε να θυμίζει αρχαιότερο πρόγονό του.

Advertisement
Advertisement

Οι νεαροί βάπτισαν το one-off ρετρό τετράτροχο δημιούργημά τους “340Z” και δηλώνουν έτοιμοι να το παρουσιάσουν στο Σαλόνι του Αυτοκινήτου του Τόκιο (14-16/1).

Εμφανισιακά, το μοντέλο δεν θυμίζει σε τίποτα το 370Z φέροντας ένα ολοκαίνουριο μπροστινό μέρος με στρογγυλά φώτα, εκ βάθρων διαφορετική μάσκα, και πλήρως ανασχεδιασμένα φτερά πάνω στα οποία εδρεύουν οι καθρέπτες.

Στο προφίλ το βλέμμα μαγνητίζουν οι 18άρες ζάντες με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4, και στο πίσω μέρος τις εντυπώσεις κερδίζουν τα old school φώτα, η αεροτομή και οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Εικόνες για την καμπίνα δεν υπάρχουν, αλλά φαίνεται πως έχει διατηρηθεί ο σχεδιασμός και τα όργανα του 370Ζ.

Advertisement

Απείραχτο έχει μείνει και το σύστημα κίνησης, παρουσία ενός V6 3,7 λίτρων ο οποίος παράγει 336 PS/365 Nm, πλαισιωμένος από 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό θα μπορούσε να είναι το «καυτό» Nissan Z Nismo
Σχεδιάζοντας από το μηδέν το νέο Nissan Z (video)
Nissan: Γιορτάζει τα 35 χρόνια του εργοστασίου του Sunderland (+video)

Advertisement