Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα μοναδικό Volvo Amazon σε φιλανθρωπική δημοπρασία

Ελλάδα 9:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα μοναδικό Volvo Amazon σε φιλανθρωπική δημοπρασία

ΝΕΑ

Ένα μοναδικό Volvo Amazon σε φιλανθρωπική δημοπρασία

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία του οίκου Barrett-Jackson που θα πραγματοποιηθεί υπέρ των άπορων παιδιών του Ντιτρόιτ θα βρεθεί ένα custom-made Volvo Amazon του 1963.

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακό Volvo Amazon είναι μεταξύ των πιο εντυπωσιακών μοντέλων που θα συμμετέχουν στην φιλανθρωπική δημοπρασία στο Ντιτρόιτ από τον οίκο Barrett-Jackson. Το αυτοκίνητο είναι πλήρως custom-made και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της τηλεοπτικής εκπομπής «The Car Chasers» που προβάλλεται στις ΗΠΑ.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του είναι φυσικά ο 7.0 V8 LS7 κινητήρας από μια Corvette του 2013 που συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο ενώ ανάλογη μέριμνα έχει δοθεί όπου είναι απαραίτητο ώστε να υποστηριχθεί μια τόσο ισχυρή μονάδα. Έτσι μεταξύ άλλων στο αμάξωμα έχει τοποθετηθεί ένα κιτ wide-body προκειμένου να καλυφθούν τα σημαντικά αυξημένα μετατρόχια. Εντελώς διαφορετική από το μοντέλο παραγωγής είναι η γεωμετρία της ανάρτησης ενώ αναβαθμισμένα είναι και τα φρένα όπου πλέον έχουν μεγαλύτερη διάμετρο και εξαπίστονες δαγκάνες.

Advertisement
Advertisement

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η πίσω αεροτομή είναι προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε μια έντονη κίτρινη απόχρωση ενώ φορά σφυρήλατες ζάντες της Forgeline.

Ανάλογο ύφος έχουν και οι επεμβάσεις στο εσωτερικό όπου έχουν τοποθετηθεί μπάκετ καθίσματα της Recaro, προηγμένο ηχοσύστημα καθώς και μια custom-made ταπετσαρία. Το εντυπωσιακό Volvo θα είναι ένα από τα αυτοκίνητα της δημοπρασίας στην οποία θα βρεθεί και η πρώτη Corvette Stingray της νέας όγδοης γενιάς που θα βγει από την γραμμή παραγωγής.

Advertisement