Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα μοναδικό Ford Focus Speedster

Ελλάδα 20:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα μοναδικό Ford Focus Speedster

ΝΕΑ

Ένα μοναδικό Ford Focus Speedster

ΝΕΑ

Μια ρώσικη εταιρία που εξειδικεύεται στα Ford κατασκεύασε μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδοχή Speedster του Focus που δείχνει προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια.

Advertisement
Advertisement

Οι εκδόσεις Speedster κουβαλούν ένα πιο δυναμικό και περιπετειώδες ύφος σε σχέση με τις συμβατικές cabrio και roadster. Ωστόσο μέχρι τώρα οι εκδόσεις speedster ήταν σχεδόν αποκλειστικό προνόμιο εξωτικών κατασκευών, αποτελώντας κυρίως ειδικές εκδόσεις κάποιων supercars.

Αυτή την αποκλειστικότητα έσπασε με την δημιουργία της η ρώσικη εταιρία Ford Market η οποία εξειδικεύεται στην τεχνική υποστήριξη, αναβάθμιση και εξατομίκευση μοντέλων της Ford. Βάση του Focus Speedster αποτέλεσε ένα Focus προηγούμενης γενιάς το οποίο βέβαια έχασε την οροφή και τις κολώνες αλλά και γδύθηκε τελείως προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες για την στρεπτική ακαμψία ενισχύσεις στο πάτωμα και το πλαίσιο. Στη συνέχεια έγιναν αρκετές εργασίες μετασκευής στο αμάξωμα μεταξύ των οποίων και η ενσωμάτωση σε αυτό των πορτών προκειμένου να δημιουργηθούν ενιαίες επιφάνειες στα πλάγια. Για την ενίσχυση της εικόνας έχουν χρησιμοποιηθεί οι προφυλακτήρες της έκδοσης ST καθώς και μεγάλοι τροχοί με αναβαθμισμένα φρένα ενώ έχει τοποθετηθεί και αερανάρτηση η οποία επιτρέπει την ρύθμιση του ύψους του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Η πολύ προσεγμένη εξωτερική εικόνα είναι απόλυτα αντίστοιχη και με την δουλειά που έχει γίνει στο εσωτερικό όπου πλέον υπάρχουν μόνο δύο μπάκετ καθίσματα τα οποία μάλιστα έχουν μεταφερθεί προς τα πίσω, κοντά στους πίσω τροχούς όπως αρμόζει σε ένα speedster. Δεν υπάρχει κάποια πληροφορία σχετικά με τον κινητήρα του Focus Speedster πάντως η συνολικά προσεγμένη δουλειά που έχει γίνει από την Ford Market θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί εργοστασιακή.