Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα μοναδικής αισθητικής λονδρέζικο ταξί

Ελλάδα 13:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα μοναδικής αισθητικής λονδρέζικο ταξί

ΝΕΑ

Ένα μοναδικής αισθητικής λονδρέζικο ταξί

ΝΕΑ

Πως θα σας φαινόταν να περιηγηθείτε στα γνωστότερα αξιοθέατα του Λονδίνου, μέσα από το εσωτερικό ενός πολυτελέστατου ταξί;

Advertisement
Advertisement

Ίσως το πιο διάσημα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας είναι το κόκκινο διώροφο λεωφορείο και φυσικά το μαύρο ταξί, που έχει γράψει τη δική του ιστορία, πρωταγωνιστώντας στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Τα τελευταία χρόνια, την τύχη των λονδρέζικων ταξί έχει αναλάβει η κινεζική Geely, μέσω της εταιρείας London EV Company (LEVC) και του μοντέλου TX, το οποίο είναι ηλεκτροκίνητο και αντικατέστησε το παραδοσιακό «black cab» των 2,7 λίτρων. Μάλιστα σε πλήρη φόρτιση, η αυτονομία του φτάνει τα 130 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Αλλά δεν είναι η τεχνολογία αυτή που κάνει ευχάριστη την παραμονή μέσα σε ένα ταξί, όσο η διακόσμηση και η πολυτέλεια του χώρου όπου φιλοξενούνται οι επιβάτες. Σκεπτόμενος αυτά, ο ιδιοκτήτης μίας έκθεσης πολυτελών οχημάτων,Clive Sutton ανακοινώνει την παραγωγή μίας περιορισμένης σειράς ταξί, με όνομα Sutton VIP Class LEVC.

Οι διαφορές του συγκεκριμένου μοντέλου, σε σχέση με τα υπόλοιπα ταξί βρίσκονται τόσο στην αισθητική του αμαξώματος με την υιοθέτηση διπλού χρωματισμού, αλλά κυρίως στο εσωτερικό της καμπίνας. Εκεί κυριαρχούν τα ανακλινόμενα καθίσματα, ντυμένα με δέρμα Sandalwood, οι λεπτομέρειες από alcantara και ξύλο, οι μοκέτες και η πανοραμική γυάλινη οροφή.

Advertisement

Επίσης, από το μενού δεν λείπουν οι κρυφοί φωτισμοί, όπως και διάφορα ηλεκτρονικά γκάτζετ, όπως δέκτης Apple TV και παιχνιδομηχανή Sony PS4. Για όποιον ενδιαφέρεται για την απόκτησή του, η εταιρεία ανακοινώνει ότι η τιμή ξεκινά από τις 136.000 ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ισοδυναμία διπλωμάτων: Τα υπέρ στην ασφάλεια και τα… φακελάκια

Advertisement

Επιβεβαίωση Newsauto! Έρχονται προσωρινές χειρόγραφες άδειες κυκλοφορίας με ισχύ 1 μήνα

Hitech «παγίδες» στις θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης