Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα MINI JCW με 260 άλογα

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα MINI JCW με 260 άλογα

ΝΕΑ

Ένα MINI JCW με 260 άλογα

ΝΕΑ

Το πιο πρόσφατο ΜΙΝΙ που διατίθεται και στην ελληνική αγορά είναι και το ισχυρότερο αλλά και το αγαπημένο για όσους αρέσκονται στις αναβαθμίσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το ΜΙΝΙ John Cooper Works έχει επανέλθει στα δίλιτρα λημέρια του με τον εργοστασιακό κινητήρα να αποδίδει 231 PS (ο Πάνος Σειτανίδης μας έχει μεταφέρει ήδη τις οδηγικές του εντυπώσεις από την Μαγιόρκα, οσονούπω και η δοκιμή επί ελληνικού εδάφους). Φυσικά, ένα τέτοιο μοτέρ με σύστημα υπερτροφοδότησης έχει πολλά περιθώρια αύξηση της ισχύος και μια μικρή πρώτη γεύση μας δίνει η Maxi-Tuner με ένα σχετικό κιτ που δίνει 29 άλογα επιπλέον.

2015 MINI John Cooper Works by Maxi-Tuner (5)

Advertisement
Advertisement

Αυξημένη είναι και η ροπή κατά 10% φτάνοντας τα 32,6 kgm (+7,1 kgm) με την βασική αναβάθμιση να αφορά στη νέα χαρτογράφηση του τετρακύλινδρου μοτέρ. Επίσης, η εταιρία tuning υπόσχεται καλύτερη ανταπόκριση στο γκάζι, ενώ με επιπλέον 990€ προσφέρεται νέα εξαγωγή με έλεγχο κλαπέτου που συνδυάζεται με απολήξεις διαμέτρου 70 mm για «αγωνιστικό» ήχο. Η Maxi-Tuner δεν ανακοινώνει κάτι σχετικό για τις επιδόσεις, αλλά το σίγουρο είναι πως θα είναι ελαφρώς καλύτερες από τα εργοστασιακά 6,3 sec για το 0-100 με το μηχανικό κιβώτιο.

2015 MINI John Cooper Works by Maxi-Tuner (4)

2015 MINI John Cooper Works by Maxi-Tuner (3)

Advertisement

2015 MINI John Cooper Works by Maxi-Tuner (2)