Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Land Rover Defender με καρδιά από Tesla

Ελλάδα 11:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Land Rover Defender με καρδιά από Tesla

ΝΕΑ

Ένα Land Rover Defender με καρδιά από Tesla

ΝΕΑ

Το πάντρεμα του σκληροτράχηλου Land Rover Defender με την δύναμη και την τεχνολογία της Tesla δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από το απόλυτο ηλεκτρικό όχημα εκτός δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Αν και αρκετοί κατασκευαστές έχουν προσθέσει στη γκάμα τους κάποια ηλεκτρικά SUV δεν μπορούμε να πούμε πως όσοι επιθυμούν ένα αυθεντικό off-road έχουν μια ξεκάθαρη επιλογή στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα πριν από κάποια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται πως δίνει η ECD Automotive Design η οποία συνδύασε δύο από τις καλύτερες λύσεις των δύο κόσμων παρουσιάζοντας ένα Land Rover Defender με μονάδα ισχύος από Tesla.

H ECD έχει μακρόχρονη εμπειρία σε μετασκευές και βελτιώσει του Defender και αυτή τη φορά η πρότασή της βάζει στη νέα ηλεκτρική εποχή ένα από τα πιο κλασικά μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Για την εξέλιξη του μοντέλου συνεργάστηκε με την βρετανική Electric Classic Cars η οποία εξειδικεύεται στην μετατροπή κλασικών μοντέλων σε ηλεκτρικά. Τελικά χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτροκινητήρες και η μπαταρία των 100 kWh της Tesla η οποία αρκεί για να δώσει αυτονομία της τάξης των 350 χιλιομέτρων. Παράλληλα το Defender αποκτά εξωτικές επιδόσεις όπως το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Η ECD δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της σχετικά με τις προθέσεις της για το αν θα προσφέρει το ηλεκτρικό Defender στους πελάτες της ή αν το συγκεκριμένο δείγμα ήταν ένα δείγμα των δυνατοτήτων της. Πάντως είναι σίγουρο πως αρκετοί φίλοι του Defender ήδη θα ονειρεύονται τον εαυτό τους μέσα στην ηλεκτρική εκδοχή του.