Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα «κολασμένο» Nissan GT-R

Ελλάδα 10:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα «κολασμένο» Nissan GT-R

ΝΕΑ

Ένα «κολασμένο» Nissan GT-R

ΝΕΑ

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, το Nissan GT-R εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα κορυφαία μοντέλα επιδόσεων. Ιδίως αυτό των φωτογραφιών.

Advertisement
Advertisement

 

Η αγωνιστική ομάδα JRM για τους περισσότερους είναι άγνωστη. Και όμως, έχει στην κατοχή της αρκετούς τίτλους, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA GT1 του 2011 με «όπλο» ένα ειδικά τροποποιημένο Nissan GT-R. Φέτος, αποφάσισε να ασχοληθεί και με την περιορισμένη παραγωγή μοντέλων δρόμου, με πρώτο και καλύτερο το GT23. Ουσιαστικά πρόκειται για αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ως βάση το αγωνιστικό GT-R GT1 σε ότι αφορά τη θέση του κινητήρα, τη μετάδοση και την αρχιτεκτονική της ανάρτησης.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό βρίσκεται το V6 twin-turbo μοτέρ των 3,8 λίτρων που στο συγκεκριμένο μοντέλο αποδίδει 660 ίππους, με την ισχύ να μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων. Επίσης για την βέλτιστη οδική συμπεριφορά, το GT23 διαθέτει ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ενώ δεν λείπει το νέο body kit, που περιλαμβάνει πληθώρα αεραγωγών (χαρακτηριστικοί οι τοποθετημένοι στο εμπρός καπό) αλλά και την τεραστίων διαστάσεων πίσω πτέρυγα. Το εσωτερικό παραπέμπει κατευθείαν στο αγωνιστικό GT-R GT1. Κυρίαρχα στοιχεία εδώ, το μπάκετ κάθισμα, το πολλαπλών χρήσεων flat-bottomed τιμόνι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Τέλος, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόλις 23 μοντέλα, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν από τον Απρίλιο του 2020, ενώ η τιμή του JRM GT23 θα αρχίζει από τις €455.000.