Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα FJ40 hot rod το έσκασε από cartoon!

Ελλάδα 0:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα FJ40 hot rod το έσκασε από cartoon!

ΝΕΑ

Ένα FJ40 hot rod το έσκασε από cartoon!

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο τρελό Toyota Land Cruiser FJ 40 που έχεις δει ποτέ. Η ιστορία έρχεται από τη Νότια Αφρική και συγκεκριμένα από τον Chris Wall, ο οποίος εκτός από το να είναι συγγραφέας και ψυχαναλυτής είναι επίσης άσος με την κάμερα, όπως μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αυτό που βλέπετε εδώ είναι το Toyota Land Cruiser FJ40 του 1976, που χτίστηκε από τα τρελά μυαλά της Allers Rods & Customs σε ένα κατάστημα ακριβώς βόρεια του Γιοχάνεσμπουργκ. Η κατασκευή απαίτησε 1.200 ώρες και, όπως μπορείτε να δείτε, δεν εξοικονομήθηκε καμία λεπτομέρεια. Μιλώντας στον Wall, οι κατασκευαστές δήλωσαν ότι ήθελαν να αντιπροσωπεύσουν το ζεστό σκηνικό στη Νότια Αφρική δημιουργώντας κάτι κατάλληλο. Τα παλιά Land Cruiser, είναι σίγουρα μέρος του πολιτισμού σε αυτό το δάσος, οπότε δεν εξοικονομήθηκε καμία δαπάνη για να φέρει αυτό το πραγματικά μοναδικό Toyota στη ζωή.

Toyota-fj40-land-cruiser-hot-rod-tsiro-640Toyota-fj40-land-cruiser-hot-rod-back-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Και είναι πολύ μοναδικό. Η μπροστινή ανάρτηση ανακατασκευάστηκε πλήρως, με τους τροχούς και το πίσω διαφορικό να προέρχονται από το Land Rover Discovery. Τα μπροστινά φρένα επιθυμούν να αποτίσουν φόρο τιμής στις ρίζες της Toyota και στο FJ40, ενώ η ισχύς των 300 ίππων προέρχεται από ένα Lexus 1UZ V8.. Στα υπόλοιπα τμήματα περιλαμβάνονται μια προσεγμένη καμπίνα, με καθίσματα από Jeep.

Toyota-fj40-land-cruiser-hot-rod-inter-tsiro-640

Ενώ είναι ασφαλές να πούμε ότι αυτό το Land Cruiser δεν έχει τη δυνατότητα του off-road που είχε κάποτε, για αυτοκίνητο δρόμου με χαμηλό πλέον ύψος τα πηγαίνει περίφημα. Τα ελαστικά εκτός δρόμου προφανώς βοηθούν σε αυτό. Ίσως το καλύτερο μέρος όλων, ωστόσο, είναι ότι το FJ40 έχει τη σωστή μυστηριώδη απόχρωση.