Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Fiat Coupe ως… φριτέζα!

Ελλάδα 21:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα Fiat Coupe ως… φριτέζα!

ΝΕΑ

Ένα Fiat Coupe ως… φριτέζα!

ΝΕΑ

Τα ιταλικά μοντέλα από παλιά ήταν γνωστά για τις υψηλές θερμοκρασίες που εμφάνιζαν οι κινητήρες τους κάτω από πίεση…

Advertisement
Advertisement

Ο Μπενεντέτο Μπουφαλίνο είναι γνωστός για τις ποιητικές εγκαταστάσεις του και φαίνεται πως με αφορμή τις θερμοκρασίες που ανέβαζαν τα ιταλικά μοντέλα κάτω από πίεση μετέτρεψε ένα Fiat Coupe σε… μια επιτυχημένη φριτέζα!

Ειδικότερα ο εκκεντρικός καλλιτέχνης αλλά και επιχειρηματίας μετέτρεψε ένα κόκκινο Fiat Coupe σε καντίνα, για την ακρίβεια σε μια friterie (όπου προσφέρουν τηγανιτές πατάτες), κόβοντάς το οριζόντια στη μέση.

Advertisement
Advertisement

Για την εγκατάσταση «La Voiture Fiat Coupe Friterie», συνεργάστηκε με το δημιουργικό εργαστήριο La Contition Publique στο Ρουμπέ, αναφέρει το ΑΠΕ, με στόχο να επανα-οραματιστούν κάτι που στον βορρά της Γαλλίας είναι σήμα κατατεθέν: το ταχυφαγείο για τηγανιτές πατάτες (οι Γάλλοι τρελαίνονται για pommes frites).

Να υπενθυμίσουμε πως η κορυφαία έκδοση του Fiat Coupe κινούνταν από τον γνωστό δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που μοιράζονταν και με την Lancia Delta Intergrale το οποίο όταν πιέζονταν ο δείκτης της θερμοκρασίας πλησίαζε την απαγορευμένη «κόκκινη» περιοχή πολύ εύκολα προκαλώντας ταραχή στους ιδιοκτήτες της.

Advertisement

Τώρα οι υψηλές θερμοκρασίες προσελκύουν… πελάτες!