Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση και ισχύ Audi RS Q8

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση και ισχύ Audi RS Q8

ΝΕΑ

Ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση και ισχύ Audi RS Q8

ΝΕΑ

Η ABT Sportsline μετατρέπει το κορυφαίο Audi RS Q8 σε ένα μοντέλο με επιδόσεις που θα ζήλευαν και πολλά supercar.

Advertisement
Advertisement

H πολυτελής και γρήγορη έκδοση του Audi Q8, με τον κωδικό RS, που θεωρείται ως ένα από τα ταχύτερα SUV στον κόσμο, με τις κατάλληλες αλλαγές των τεχνικών του γερμανικού οίκου βελτιώσεων ABT Sportsline «προκαλεί» και τα supercars.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία, στο περιθώριο της 125ης επετείου από την επίσημη λειτουργία της, παρουσιάζει το RSQ8-R, το οποίο πλέον διαθέτει αυξημένη ισχύ και ανάλογες επιδόσεις. Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός twin-turbo V8 κινητήρας των 4,0 λίτρων, που χάρη στο νέο πρόγραμμα διαχείρισης ABT Engine Control σε συνδυασμό με ένα μεγαλύτερο intercooler αποδίδει +140 ίππους επιπλέον της εργοστασιακής έκδοσης, φτάνοντας αισίως τους 740 PS. Επίσης και η μέγιστη τιμή της ροπής έχει αυξηθεί από τα 800 στα 920 Nm.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στα παραπάνω, το βελτιωμένο Audi RSQ8-R χρειάζεται μόλις 3,4 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 315 χλμ./ώρα (3,8” και 305 χλμ./ώρα οι αντίστοιχες επιδόσεις του εργοστασιακού RS Q8). Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν ένα αναβαθμισμένο κιτ εξάτμισης, που περιλαμβάνει τετραπλές απολήξεις από ανοξείδωτο ατσάλι με διάμετρο 102 χλστ.

Advertisement

Το περιορισμένης παραγωγής RSQ8-R (μόλις 125 κομμάτια) συνοδεύεται από ένα διαφορετικό body-kit που περιλαμβάνει πληθώρα αεροδυναμικών βοηθημάτων, carbon στοιχεία στα εμπρός και πίσω σπόιλερ, στα καλύμματα των καθρεπτών και στην πίσω αεροτομή. Επίσης, την δυναμική εικόνα συμπληρώνουν οι εντυπωσιακοί τροχοί των 23 ιντσών, καθώς και ο εκθαμβωτικός μπλε χρωματισμός San Marino Blue. Για όποιον ενδιαφερόμενο να σημειωθεί ότι το επιπλέον κόστος της μετατροπής υπολογίζεται στις 69.900 ευρώ.

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει σε πρόστιμα ΚΟΚ, ΚΤΕΟ, Σχολές οδηγών και εξετάσεις οδήγησης

Advertisement

Πρόστιμα-σοκ στα e-ποδήλατα με «μαϊμού» πιστοποιητικά!

Η νέα μόδα: Τροχαίες παραβάσεις από 80χρονους!