Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα διαφορετικό Opel GT από την Retropower

Ελλάδα 14:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα διαφορετικό Opel GT από την Retropower

ΝΕΑ

Ένα διαφορετικό Opel GT από την Retropower

ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Restomod (από τις λέξεις restoration και modification) είναι διαδεδομένα στην Αμερική ενώ κερδίζουν έδαφος και στην Ευρώπη κυρίως στην Αγγλία. Τελευταίο δημιούργημα μίας εταιρίας που ειδικεύεται σε τέτοιες κατασκευές, της Retropower, είναι ένα πλήρως ανακαινισμένο και βελτιωμένο Opel GT.

Advertisement
Advertisement

Το αυθεντικό αυτοκίνητο κυκλοφόρησε το 1968 και έμεινε στην παραγωγή μια πενταετία κατά την οποία πωλήθηκαν περισσότερα από 100.000 παραδείγματα.

Το Opel GT του 1968 είχε τετρακύλινδρο κινητήρα 1.100 λίτρων ή 1.900 κ.εκ. που απέδιδε 66 ή 101 ίππους. Η κίνηση μεταδιδόταν στους πίσω τροχούς μέσω ενός τετρατάχυτου κιβωτίου. Η δύναμη μειώθηκε στους 90 ίππους στα μισά του κύκλου ζωής του αυτοκινήτου όταν η Opel αναγκάστηκε να το τροποποιήσει λόγω των κανονισμών για τις εκπομπές εκείνη τη στιγμή. Κλασικό αυτοκίνητο, σύγχρονα προβλήματα.

Advertisement
Advertisement

 

Μια εταιρεία που ονομάζεται Retropower, η οποία εδρεύει στο Leicestershire, (ιδρύθηκε από τους αδελφούς Nathaniel και Callum Seviour) αναπαλαίωσε και άλλαξε λίγο το GT. Η Retropower θυμίζουμε πως έγινε γνωστή όταν αναπαλαίωσε ένα Mk1 Ford Escort για τον Gordon Murray. Ο θρυλικός σχεδιαστής είχε δηλώσει ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα και αυτό ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την εταιρία.

Advertisement

Σύμφωνα με την Retropower, ο ιδιοκτήτης του GT αρχικά μπήκε για κάποιες μικροαλλαγές του αυτοκινήτου, αλλά τα σχέδια άλλαξαν όταν βρέθηκε ένα ακόμα αυτοκίνητο σε καλή τιμή. Η αναπαλαίωση ξεκίνησε και οι μηχανικοί πρότειναν και κάποιες βελτιώσεις.

Το αμάξωμα ενισχύθηκε σε πολλά σημεία για να δεχθεί τον δίλιτρο κινητήρα «Redtop» C20XE που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από την Cosworth στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Μαζί με το μοτέρ άλλαξε και η ανάρτηση (με αμορτισέρ και ελατήρια εμπρός και πίσω). Το GT βάφτηκε στο χρώμα Ferrari Scuderia Red, αφαιρέθηκαν οι προφυλακτήρες ενώ προστέθηκαν… αυτοφωτιζόμενες πινακίδες.

Advertisement

Η Retropower δεν ανακοινώνει τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, αλλά ούτε και το κόστος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Opel GT συμπληρώνει 50 χρόνια!
Το Opel GT Concept στην Techno Classica
Opel GT Χ: Το μελλοντικό ηλεκτρικό της φίρμας

Advertisement