Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Audi RS Q3 βγαλμένο από το Fast & Furius

Ελλάδα 6:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Audi RS Q3 βγαλμένο από το Fast & Furius

ΝΕΑ

Ένα Audi RS Q3 βγαλμένο από το Fast & Furius

ΝΕΑ

Αν και το συγκεκριμένο Audi RS Q3 δεν έχει μέχρι στιγμής πρωταγωνιστήσει σε κάποια σκηνή δράσης της διάσημης ταινίας θα μπορούσε πολύ εύκολα να ξεχωρίσει στο επόμενο casting.

Advertisement
Advertisement

Το Audi RS Q3 είναι πρακτικά ένα από τα πρώτα μοντέλα που έδειξαν πως η κατηγορία των SUV θα μπει για τα καλά και στο χώρο των υπερυψηλών επιδόσεων σε κάθε κλίμακα. Φυσικά η Audi φρόντισε ώστε το RS Q3 να έχει πολλά από τα στοιχεία που έκαναν την Audi Sport να ξεχωρίσει και να δημιουργήσει ένα ισχυρό πυρήνα οπαδών.

Βασικότερο στοιχείο είναι φυσικά η τετρακίνηση Quattro η οποία μάλιστα φέτος συμπληρώνει τα 40 χρόνια ιστορίας από τότε που έφερε στην αυτοκίνηση και στο χώρο των αγώνων και των υψηλών επιδόσεων μια πραγματική επανάσταση. Ένα δεύτερο στοιχείο που κάνει το RS Q3 ξεχωριστό είναι ο πεντακύλινδρος κινητήρας των 2.5 λίτρων που δημιουργεί έναν άμεσο συσχετισμό με τα πετακύλινδρα Quattro της δεκαετίας του ’80 που κυριάρχησαν στο WRC και βέβαια με το θρυλικό RS2 που ξεκίνησε το κεφάλαιο των γρήγορων εκδόσεων RS της Audi.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο RS Q3 διαφέρει βέβαια αρκετά από την εικόνα που θα είχαν οι άνθρωποι της Audi κατά τη φάση της εξέλιξης του μοντέλου. Το πράσινο RS Q3 ανήκει στον Boris Ivovsky, έναν Ρώσο αρχιτέκτονα ο οποίος προφανώς έχει πάθος για τις ακραίες βελτιώσεις. Αυτό δείχνει τουλάχιστον το έντονο body kit που έχει φορέσει στο RS Q3 και κυρίως η τεράστια αεροτομή που έχει τοποθετήσει στο πίσω μέρος. Βέβαια είναι μάλλον δύσκολο να εξηγήσει κάποιος τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιλογή ενός RS Q3 και όχι ενός δίδυμου RS3 αφού μεταξύ άλλων έχει ακυρώσει τελείως το πλεονέκτημα του αυξημένου ύψους από το έδαφος εφοδιάζοντας το αυτοκίνητό του με μια εξαιρετικά χαμηλή ανάρτηση.