Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Audi RS 4 με τις «περιποιήσεις» της ABT

Ελλάδα 18:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Audi RS 4 με τις «περιποιήσεις» της ABT

ΝΕΑ

Ένα Audi RS 4 με τις «περιποιήσεις» της ABT

ΝΕΑ

Ο οίκος βελτιώσεων ABT Sportsline, μετά από καιρό μας δείχνει το νέο του δημιούργημα που βασίζεται στο νέας γενιάς Audi RS 4.

Advertisement
Advertisement

 

Όλα ξεκινούν και τελειώνουν από τον κινητήρα του συγκεκριμένου μοντέλου. Οι τεχνικοί της ABT, εξελίσσοντας τη μονάδα διαχείρισης κατάφεραν να αυξήσουν την ισχύ του V6 twin-turbo συνόλου των 2,9 λίτρων από τους 450 PS στους 510 ίππους. Παράλληλα και η ροπή αυξήθηκε από τα 600 στα 660 Nm, ενώ για τους πιο απαιτητικούς, η εταιρεία προσφέρει το πακέτο ABT Power S, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί νέο σύστημα ψύξης νερού και εισαγωγής αέρα, με την ισχύ να φτάνει στους 530 ίππους και τα 680 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Δυστυχώς η γερμανική φίρμα δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τις επιδόσεις του βελτιωμένου RS 4 Avant, αλλά πιθανότατα να είναι βελτιωμένες κατά 0,2-0,3 δέκατα του δευτερολέπτου, σε ότι αφορά την επιτάχυνση 0-100 km/h. Η έκδοση παραγωγής χρειάζεται 4,1 δευτερόλεπτα, με την τελική της ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η αυξημένη δύναμη θα πρέπει όμως να υποστηρίζεται και από το πλαίσιο. Και εδώ η ABT προσφέρει ένα αναβαθμισμένο κιτ ανάρτησης, με ρυθμιζόμενα ελατήρια και παχύτερες εμπρός/πίσω αντιστρεπτικές ράβδους. Χάρη σε αυτό, η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 40 χλστ. ενώ την επιθετική εικόνα συμπληρώνουν οι μαύρου χρώματος ζάντες των 20 ιντσών.