Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα app που σώζει ζωές!

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα app που σώζει ζωές!

ΝΕΑ

Ένα app που σώζει ζωές!

ΝΕΑ

Είναι για την ώρα διαθέσιμο μόνο στην Αυστραλία αλλά πρέπει να έρθει άμεσα και στην Ευρώπη. Το S-Drive της Samsung είναι μία εφαρμογή που σε κάνει καλύτερο οδηγό και μάλιστα σε επιβραβεύει γι’ αυτό!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Η Αυστραλία μπορεί να είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες για να οδηγείς, ωστόσο τα στατιστικά της τροχαίας κι εκεί είναι ανατριχιαστικά, ειδικά όσα αφορούν στη χρήση κινητού τηλεφώνου από νέους ανθρώπους: τα τροχαία ατυχήματα παραμένουν ο Νο1 παράγοντας τραυματισμών στην Αυστραλία. Ένας στους τρεις νέους κάτω των 25 ετών εμπλέκεται σε ατύχημα στον πρώτο χρόνο μετά το δίπλωμα. Δύο νέοι άνθρωποι σκοτώνονται στους δρόμους κάθε εβδομάδα.

Σ’ εμάς μπορεί να φαντάζουν αστεία αυτά τα στατιστικά, όμως οι Αυστραλοί μιλάνε για πραγματική επιδημία η οποία κοστίζει 27 δισεκατομμύρια αυστραλέζικα δολάρια το χρόνο στο κράτος τους. Και η χρήση smartphone την ώρα της οδήγησης θεωρείται πλέον η μεγάλη μάστιγα. Μόνο στην πόλη Νιουκάσλ καταγράφονται 40 παραβάσεις χρήσης κινητού κατά την οδήγηση κάθε εβδομάδα.

Advertisement
Advertisement

Γι΄ αυτό η Samsung έφερε την ιδέα του S-Drive, μία εφαρμογή για κινητά που από μόνη της αξίζει να κάνουμε γκρίζα διαφήμιση στην κορεατική εταιρία. Τι κάνει το S-Drive; Σε ενθαρρύνει να ΜΗΝ χρησιμοποιείς το κινητό την ώρα της οδήγησης. Όταν ενεργοποιήσεις την εφαρμογή το κινητό μπαίνει σε λειτουργία ασφάλειας, δεν εμφανίζει γραπτά μηνύματα αλλά τα σπικάρει και δέχεται μόνο φωνητικές εντολές.

Αν αγγίξεις το κινητό, το S-Drive σε μαλώνει. Το ίδιο κάνει αν παραβιάσεις τα όρια ταχύτητας ή κάνεις παράβαση. Από την άλλη παρέχει πληροφορίες για την κίνηση και τον καιρό και προειδοποιεί για επικίνδυνα σημεία του δρόμου. Και το καλύτερο; Το S-Drive επιβραβεύει τον οδηγό όταν εκείνος οδηγεί σωστά χωρίς παραβάσεις.

Σε πρώτο στάδιο, όταν ο οδηγός κάνει αρκετά χιλιόμετρα με απόλυτη ασφάλεια, η Samsung ξεκλειδώνει μουσική και ταινίες για κατέβασμα από το κινητό – φυσικά την ώρα που δεν οδηγείς!
Σε ένα δεύτερο στάδιο, σε συνεργασία με μεγάλες αλυσίδες εταιριών στην Αυστραλία, το S-Drive προσφέρει δωρεάν αναψυκτικά, φαγητό, ακόμη και λίτρα καυσίμου.
Σε ένα τρίτο στάδιο, ο κάθε οδηγός μπορεί να φτιάξει μία μικρή ομάδα φίλων, οι οποίοι γίνονται πρεσβευτές της ασφαλούς οδήγησης και έτσι μπορούν να κερδίσουν από εισιτήρια σε ματς μέχρι οργανωμένα πακέτα εκδρομών.

Advertisement

Σε έναν κόσμο στον οποίο έχουμε όλοι μάθει να συμμορφωνόμαστε για να μην μας τιμωρήσουν, έρχεται μία εφαρμογή για κινητά, μας εκπαιδεύει και μάλιστα μας επιβραβεύει αν κάνουμε τα αυτονόητα στο δρόμο. Είσαι καλός οδηγός; Κάτι θα κερδίσεις. Είσαι κακός οδηγός; Σ’ αυτήν την περίπτωση το S-Drive δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα – είναι πάντα θέμα τροχαίας.

Advertisement

Την έχει πάρει χαμπάρι το ελληνικό υπουργείο μεταφορών αυτή την εφαρμογή; Φτιάξτε ένα δικό σας S-Drive στην Ελλάδα κύριοι! Συνεργαστείτε με ιδιώτες για να το προωθήσετε ή αν δεν μπορείτε να κάνετε ούτε αυτό στείλτε τουλάχιστον ένα email στην Κορέα, μήπως και το φέρει η ίδια η Samsung…

Στο εξαιρετικό βίντεο της εφαρμογής το οποίο παραθέτουμε λίγο πιο πάνω, πρωταγωνιστεί και ο Jarrad Ingram, ένα από τα θύματα αλόγιστης χρήσης κινητού κατά την οδήγηση.

Περισσότερα για το S-Drive μπορείτε να βρείτε εδώ.

Advertisement