Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα αυτοκινούμενο διαφορετικό από τα άλλα (+vid)

Ελλάδα 15:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα αυτοκινούμενο διαφορετικό από τα άλλα (+vid)

ΝΕΑ

Ένα αυτοκινούμενο διαφορετικό από τα άλλα (+vid)

ΝΕΑ

Έχουμε παρουσιάσει από εδώ σχεδόν όλα τα είδη με τέσσερις τροχούς των κατασκηνωτών, των οχημάτων δηλαδή αναψυχής, των αυτοκινούμενων εκείνων που έχουν διαμορφωθεί να προσφέρουν περιπέτεια. Για να δούμε αυτό το Mercedes Sprinter…

Advertisement
Advertisement

 

Αυτό το Mercedes Sprinter είναι το τελευταίο έργο να απολαύσουμε και παρόλο που ονομάζεται Humble B 01, δεν υπάρχει τίποτα ταπεινό γι ‘αυτό. Η κατασκευή προέρχεται από τον Humble Road, έναν YouTuber που αγκάλιασε το vanlife μετά από μια μακρά, επιτυχημένη καριέρα στη φωτογραφία. Προφανώς έχει επίσης μεγάλη δεξιότητα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, τουλάχιστον όταν πρόκειται για κατασκηνωτές. Το Mercedes Sprinter ξεκίνησε τη ζωή ως άδειο φορτηγό πάνω από ενάμιση χρόνο πριν, και όπως δείχνει το video μεταμορφώθηκε σε επική δημιουργία. Ένα iPad χειρίζεται τις περισσότερες λειτουργίες και έχει ακόμη σύνδεση OBD που παρακολουθεί τα μηχανικά συστήματα του Sprinter. Προχωρώντας προς τα πίσω βλέπουμε ένα μεγάλο κρεβάτι τοποθετημένο επάνω σε συρόμενο πλαίσιο. Τα ντουλάπια φαίνονται τυπικά, αλλά ενεργοποιούνται με ελατήριο και είναι εύκολα στη χρήση.

Advertisement
Advertisement

Η τηλεόραση βρίσκεται σε μια περιστρεφόμενη βάση που μπορεί επίσης να στερεωθεί στον τοίχο, απέναντι από αυτό βρίσκονται όλες οι ηλεκτρικές εντολές του Sprinter. Όσο για την ισχύ, οι ηλιακοί συλλέκτες στην οροφή παράγουν 480 watts ηλεκτρικού ρεύματος, αρκετό για να τροφοδοτήσει το τροχόσπιτο όλη την ημέρα χωρίς να τραβήξει τίποτα από την μπαταρία. Οι επιβάτες θα εκτιμήσουν την κουζίνα που περιλαμβάνει ένα μεγάλο νεροχύτη, ένα μεγάλο ψυγείο και ένα μεγάλο καθιστικό. Ίσως το πιο cool χαρακτηριστικό αυτού του τροχόσπιτου είναι το ντους στο πίσω μέρος που διαθέτει ένα πύργο από ανοξείδωτο χάλυβα. Αν προτιμάτε ένα υπαίθριο ντους, υπάρχει ένα δεύτερο σύνολο σωλήνων στο πίσω μέρος. Και ναι, υπάρχει και μια τουαλέτα – είναι τοποθετημένη στο σωστό σημείο.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι αυτό που ξεχωρίζει το συγκεκριμένο όχημα από τα υπόλοιπα του είδους. Υπάρχει σαφώς ένα “μηχανικό μυαλό” εδώ, καθώς τα πάντα είναι τοποθετημένα εκεί που ακριβώς πρέπει. Είμαστε εντυπωσιασμένοι και, βεβαίως, ζηλεύουμε με την καλή έννοια το άτομο που αγόρασε το συγκεκριμένο αυτοκινούμενο.