Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εν αναμονή για το νέο Ford EcoSport

Ελλάδα 21:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εν αναμονή για το νέο Ford EcoSport

ΝΕΑ

Εν αναμονή για το νέο Ford EcoSport

ΝΕΑ

Τον Ιούνιο αναμένεται να γίνουν οι πρώτες παραδόσεις του μικρού SUV της Ford σε Ευρωπαίους πελάτες. Η ζήτηση είναι αυξημένη και στη Ford Ευρώπης ελπίζουν ότι η εισαγωγή του EcoSport από την Ινδία – όπου κατασκευάζεται – θα γίνεται σε σταθερά μεγάλες ποσότητες. Τα πρώτα κομμάτια θα έρθουν στην Ελλάδα πριν τα τέλη του έτους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το μήκους 4,24 m. EcoSport θα βρει μπροστά του μοντέλα που έχουν αναπτύξει μεγάλη… ταχύτητα στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως τα Nissan Juke και Opel Mokka. Είναι μεν προσθιοκίνητο, όμως χάρη στη μεγάλη απόσταση από το έδαφος (20 cm) θα προσφέρει δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου. Το μεταξόνιο έχει μήκος 2,52 m. και ο χώρος αποσκευών όγκο 333 lt.

Για την Ευρώπη έχουν επιλεγεί τρεις κινητήρες, δύο βενζίνης και ένας diesel. Πρόκειται για το βραβευμένο 1.0 EcoBoost, στην έκδοση με τα 125 PS και 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Παρουσιάζει μέση κατανάλωση 5,3 lt/100 km και ρύπους 125 g. CO2 ανά km. Η τελική ταχύτητα φθάνει τα 180 km/h και η επιτάχυνση 0-100 διαρκεί 12,7 sec.

Advertisement
Advertisement

Ο ατμοσφαιρικός 1.5 βενζίνης Ti-VCT με ισχύ 112 PS εμφανίζει κατανάλωση 6,3 lt/100 km και ρύπους 149 g/km (είτε με το 6άρι αυτόματο είτε με μηχανικό των 5 σχέσεων). Η τελική ταχύτητα είναι και στις δύο περιπτώσεις 172 km/h, όμως το αυτόματο EcoSport είναι πιο αργό στο 0-100 (14,1 έναντι 13,3 sec). Αυτός ο κινητήρας όμως είναι δύσκολο να έρθει στη χώρα μας, λόγω κυβισμού και κατανάλωσης. Πιο οικονομικός είναι ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 TDCi, απόδοσης 90 PS, ο οποίος καταναλώνει 4,6 lt/100 km και εκπέμπει 120 g/km. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 160 km/h και τα 100 km/h έρχονται σε 14 sec.

Το EcoSport θα εξοπλίζεται με το σύστημα Ford SYNC με AppLink, παρέχοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να ελέγχει με φωνητικές εντολές τις εφαρμογές στο smartphone. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορεί να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλίσεις, να χειρίζεται το σύστημα πλοήγησης και να επιλέγει μουσικά κομμάτια από εξωτερικές πηγές. Το SYNC Emergency Assistance θα ειδοποιεί αυτόματα τις τοπικές αρχές σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει ESP, traction control, hill start assist, cruise control, αισθητήρες παρκαρίσματος αλλά και φώτων/βροχής.