Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εμπρηστική επίθεση ακτιβιστών στην Tesla στη Γερμανία;

Ελλάδα 20:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εμπρηστική επίθεση ακτιβιστών στην Tesla στη Γερμανία;

ΝΕΑ

Εμπρηστική επίθεση ακτιβιστών στην Tesla στη Γερμανία;

ΝΕΑ

Τα προβλήματα σοβαρεύουν και διογκώνονται για το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία, γεγονός που έφερε ξανά την παύση της παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία άρχισε να λειτουργεί έπειτα από πολύμηνη αναβολή λόγω κινητοποιήσεων των κατοίκων της περιοχής και οικολογικών οργανώσεων της χώρας. Η διαμάχη όχι απλά συνεχίζεται, αλλά φέρεται να έχει σοβαρέψει για τα καλά.

Η Tesla αναγκάστηκε να εκκενώσει το εργοστάσιο που βρίσκεται κοντά στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα και συνεπώς να σταματήσει εκ νέου την παραγωγή. Η επιβεβαίωση πως το εργοστάσιο της αμερικανικής εταιρείας σταματάει άμεσα τη λειτουργία του ήρθε από έναν εργαζόμενο και μάλιστα τόνισε ότι δεν αναμένεται να επιστρέψουν στους ρυθμούς τους σύντομα.

Οι εγκαταστάσεις έμειναν χωρίς ρεύμα, έπειτα από υποψία εμπρηστικής επίθεσης η οποία λέγεται πως έγινε από τους ακτιβιστές που έχουν εγκατασταθεί στη γύρω περιοχή. Η φωτιά εθεάθη στις αρχές της εβδομάδας, κοντά στο εργοστάσιο του Gruenheide και αμέσως κλήθηκαν αστυνομικές μονάδες έκτακτης ανάγκης.

Advertisement
Advertisement

Η τοπική αστυνομία αναφέρει ότι η φωτιά δεν έφτασε το εργοστάσιο και πλέον ερευνά εάν ο εμπρησμός ήταν επιθετικής μορφής ή τυχαίο περιστατικό. Επίσης, κανείς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει εάν ξεκίνησε ή έγινε από τους ακτιβιστές.

Υπενθυμίζουμε, ότι η όλη φασαρία έχει ξεκινήσει από το ότι η Tesla θέλει να διπλασιάσει την παραγωγή της και αυτό απαιτεί επέκταση του εργοστασίου της, άρα και επιπλέον 1.700 στρέμματα γης. Οι πολίτες όμως της περιοχής και οι ακτιβιστές διαφωνούν με την κοπή τόσων δέντρων. Οι πρώτοι μάλιστα, ψήφισαν κατά αυτής της κίνησης.

Όσον αφορά τους ακτιβιστές, έχουν εγκατασταθεί εδώ και λίγο καιρό περίπου 100 άνθρωποι στη δασική περιοχή που περιβάλλει το εργοστάσιο, ανεγείροντας δεντρόσπιτα και στήνοντας χώρο κατασκήνωσης, ώστε να εμποδίσουν την όποια κίνηση από ανθρώπους της Tesla.

Advertisement

Ο λόγος που θεωρούνται ύποπτοι για εμπρηστική επίθεση είναι τόσο η κατοίκησή τους εκεί όσο και η «μαχητική» τους στάση. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση ή σίγουρη κατηγορία.