Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Έμπορος ΙΧ κατηγορεί την εταιρεία leasing για τα γυρισμένα χιλιόμετρα!

Ελλάδα 20:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο: Έμπορος ΙΧ κατηγορεί την εταιρεία leasing για τα γυρισμένα χιλιόμετρα!

ΝΕΑ

Απίστευτο: Έμπορος ΙΧ κατηγορεί την εταιρεία leasing για τα γυρισμένα χιλιόμετρα!

ΝΕΑ

Ανυποψίαστος καταναλωτής αγόρασε όχημα που φαίνονταν ότι έχει διανύσει 57.000 χλμ. ενώ στην πραγματικότητα είχε διανύσει πάνω από 130.000 χλμ. και τώρα η υπόθεση οδεύει στο δικαστήριο.

Advertisement
Advertisement

Στα δικαστήρια οδεύουν σιγά-σιγά πολλές υποθέσεις που αφορούν σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που είχαν πουλήσει επιτήδειοι έμποροι σε ανυποψίαστους καταναλωτές με γυρισμένα χιλιόμετρα και εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχώς αναβάλλονταν οι δίκες.

Μία από τις χιλιάδες υποθέσεις θα οδηγηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου στις δικαστικές αίθουσες μετά από δύο αναβολές.

Advertisement
Advertisement

Όπως επισημαίνει στο Newsauto.gr o ανυποψίαστος καταναλωτής: «Αγόρασα το 2017 ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από μια εμπορία οχημάτων στα Νότια Προάστια. Το αυτοκίνητο που απέκτησε αφορούσε ένα Seat Leon το οποίο ανέγραφε στον χιλιομετρητή του ότι είχε διανύσει μόλις 57.000 χλμ. Στην εύλογη ερώτησή μου για το εάν τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά ο έμπορος αποκρίθηκε ότι φυσικά και είναι!

Οφείλω όμως να αναφέρω ότι δεν με άφησε να πάω να ελέγξω το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία της Seat αλλά με έπεισε να το αγοράσω δίδοντας 10.000 ευρώ.

Μετά από καιρό έκαναν μια έρευνα και ανακάλυψα όλα τα ΚΤΕΟ του οχήματός που είχα αγοράσει και προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι ο προηγούμενος κάτοχος ήταν μια μεγάλη εταιρεία leasing και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και το αυτοκίνητό μου είχε διανύσει 130.000 χιλιόμετρα!

Advertisement

Αμέσως επικοινώνησα με τον έμπορο απαιτώντας έναν συμβιβασμό αλλά εκείνος αρνήθηκε επισημαίνοντας πως δεν έφταιγε και πως ίσως το έκανε ο προηγούμενος κάτοχος.

Έτσι έκανα μήνυση κατά παντός υπευθύνου και μετά από δύο αναβολές αναμένεται η υπόθεση να εκδικαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Advertisement

Πάντως σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησα η μεγάλη εταιρεία leasing και ενοικιάσεων αυτοκινήτων μας έδειξαν όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειαζόμασταν για να επιβεβαιώσουμε ότι έχουν γυριστεί τα χιλιόμετρα, ότι το βιβλίο service που μας έσωσε ο επιτήδειος έμπορος είναι πλαστό και πως «εξαφανίστηκαν» τα χιλιόμετρα από το τελευταίο ΚΤΕΟ πριν παραλάβουμε το όχημα με το γνωστό κόλπο του διπλοπεράσματος…

Μάλιστα κατά την επίσκεψή μας σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Seat όπου συνδέσαμε τον εγκέφαλο του οχήματος στον υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι τον Φεβρουάριο του 2017 πραγματοποιήθηκε service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και το αυτοκίνητο είχε διανύσει 128.000 χλμ.

Επίσης το τελευταίο ΚΤΕΟ που είχε περάσει το αυτοκίνητο στην ιδιοκτησία της εταιρείας leasing ανέγραφε ότι είχε διανύσει πάνω από 120.000 χλμ.

Advertisement

Εν τέλει διαπιστώσαμε ότι το αυτοκίνητο από την εταιρεία ενοικιάσεων και χρονομίσθωσης μεταβιβάστηκε στον επιτήδειο έμπορο λίγες ημέρες πριν το αγοράσουμε εμείς και παραδόθηκε στην εμπορία έχοντας διανύσει πάνω από 127.000 χλμ.!

Όταν ενημερώσαμε την εταιρεία leasing για τα χιλιόμετρα του οχήματος που είχα αγοράσει από τον έμπορο μας είπαν ότι θα επικοινωνήσουν μαζί του είναι ξεκάθαρο ποιος έχει γυρίσει τα χιλιόμετρα αλλά ουδέποτε δεν απάντησε στις κλήσεις…

Ελπίζω τόσο το Κράτος όσο και οι Αρχές να αλλάξουν άμεσα τη νομοθεσία και επιτέλους όλοι αυτοί οι επιτήδειοι που εξαπατούν ανυποψίαστους καταναλωτές με γυρισμένα χιλιόμετρα να κλείνουν οριστικά και να μην επιτρέπεται να ασχοληθούν ποτέ ξανά με το επάγγελμα του εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσοχή! Επιτήδειος έμπορος πουλάει diesel πρώην Ταξί…για καινούργια
Επιτήδειος έμπορος πουλά online μεταχειρισμένα ΙΧ με γυρισμένα χιλιόμετρα!
4 χρόνια φυλακή για γυρισμένα χιλιόμετρα