Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

4 χρόνια φυλακή για γυρισμένα χιλιόμετρα

Ελλάδα 15:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

4 χρόνια φυλακή για γυρισμένα χιλιόμετρα

ΝΕΑ

4 χρόνια φυλακή για γυρισμένα χιλιόμετρα

ΝΕΑ

Μπορεί στην Ελλάδα ο νόμος να… κοιμάται και να μην υπάρχει κάποια ποινή για τα γυρισμένα χιλιόμετρα σε αυτούς που πωλούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, όμως στη Ρωσία μια νέα νομοθεσία επιβάλει έως και 4 χρόνια φυλάκιση στους παραβάτες.

Advertisement
Advertisement

Η νέα νομοθεσία τέθηκε ήδη προς εξέταση στις ανώτατες δικαστικές αρχές της χώρας, έχοντας ως στόχο να προστατεύσει τους αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων γενικότερα από απάτες των πωλητών, αλλά και ειδικότερα, από το φαινόμενο των γυρισμένων χιλιομέτρων που μαστίζει τη χώρα – Διαβάστε εδώ: Έτσι γυρίζουν τα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα νομοθεσία, εάν κάποιος πωλητής αποκρύψει κάποια ζημιά που έχει το αυτοκίνητο που πωλεί από τον αγοραστή, τότε κινδυνεύει με πρόστιμο έως 500.000 ρούβλια (6.800 ευρώ) και 360 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Εάν τώρα το αυτοκίνητο αποδειχθεί ότι έχει γυρισμένα χιλιόμετρα (δηλαδή χαμηλότερα από τα πραγματικά), τότε επιβάλλεται στον πωλητή ποινή έως και 4 χρόνια φυλάκισης, αλλά και πρόστιμο που φθάνει τα 1.000.000 ρούβλια (13.500 ευρώ).

Advertisement
Advertisement

Μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας από τις δικαστικές αρχές της Ρωσίας, η νέα νομοθεσία θα τεθεί προς ψήφιση από τη ρώσικη Δούμα, ώστε στη συνέχεια να γίνει νόμος του κράτους.

Οι Ρώσικες αρχές ελπίζουν η θέσπισή της να περιορίσει το φαινόμενο των γυρισμένων χιλιομέτρων, που αποτελεί μάστιγα στη χώρα. Στη χώρα μας από την άλλη, δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να προστατεύει τον αγοραστή του μεταχειρισμένου και μόνο ύστερα από δικές του ενέργειες μπορεί να βρει δικαίωση…