Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έμφαση στα υβριδικά θα δώσει η Mercedes

Ελλάδα 18:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έμφαση στα υβριδικά θα δώσει η Mercedes

ΝΕΑ

Έμφαση στα υβριδικά θα δώσει η Mercedes

ΝΕΑ

Το 2015 χαρακτηρίστηκε για την μάρκα από τη Στουτγάρδη ως «η χρονιά των SUV», καθώς παρουσίασε τέσσερα νέα ή ανανεωμένα μοντέλα, ενώ τον Μάρτιο θα ακολουθήσει το λανσάρισμα της κορυφαίας από πλευράς μεγέθους GLS. Το νέο έτος θα αφιερωθεί στις εκδόσεις plug-in hybrid, σε μία προσπάθεια για περιορισμό της κατανάλωσης και επίτευξη των στόχων στις εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες αλλά και μέχρι το 2017, η Mercedes θα παρουσιάσει άλλα πέντε υβριδικά μοντέλα που θα φορτίζουν τις μπαταρίες τους μέσω παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 10 αυτοκίνητα.

Ένα από τα νέα υβριδικά μοντέλα της γερμανικής μάρκας είναι η E 350e. Η «πράσινη» έκδοση της E-Class φέρει υβριδικό σύστημα με 2λιτρο κινητήρα βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ, συνδυαστικής ισχύος 286 PS και ροπής 56,1 kgm. Η E 350e μπορεί να διανύσει απόσταση έως 30 km με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Η Mercedes ανακοινώνει κατανάλωση σε μεικτό κύκλο μόλις 2,1 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 49 g/km!

Οι ανακοινώσεις έγιναν στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της Daimler.

Advertisement
Advertisement