Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elon Musk: Το Tesla Roadster έχει καθυστερήσει…

Ελλάδα 10:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: Το Tesla Roadster έχει καθυστερήσει…

ΝΕΑ

Elon Musk: Το Tesla Roadster έχει καθυστερήσει…

ΝΕΑ

Ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, παραδέχτηκε επιτέλους ότι το φιλόδοξο σπορ αυτοκίνητο Roadster έχει καθυστερήσει – και βρίσκεται στο πίσω μέρος ενός μεγάλου πλάνου ανάπτυξης προϊόντων.

Advertisement
Advertisement

Ο Musk επιβεβαίωσε ότι το Roadster θα έχει προτεραιότητα μετά το Cybertruck, για να μην αναφέρουμε τις σχετικές ανανεώσεις για τα υπάρχοντα μοντέλα Model S και Model X. «Το Roadster είναι σαν επιδόρπιο», είπε ο Musk.

Το Tesla Roadster εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2017 και το περιμένουμε ακόμη. Πρόκειται για το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ, το είδαμε μόνο ως πρωτότυπο στο Grand Basel, ενώ, έκτοτε η Tesla δεν έχει πει περισσότερα για αυτό. Ο Musk έχει ήδη καυχηθεί για την απόδοσή του, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε να ολοκληρώσει ένα τέταρτο του μιλίου σε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα. Για να το θέσουμε σε προοπτική, τα περισσότερα supercars μπορούν να διαχειριστούν τη συγκεκριμένη διαδικασία σε περίπου 10-11 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Οι δυνατότητες του ηλεκτρικού ανοιχτού αυτοκινήτου αποτελούν προϊόν υπερσύγχρονης τεχνολογίας η οποία προέρχεται από το συγγενές Spacela, σύμφωνα πάντα με τον ισχυρό άνδρα της Tesla. Σε ένα tweet, ο Musk ισχυρίστηκε ότι το Roadster θα χρησιμοποιούσε ένα, «επαναστατικό σύστημα ώθησης κρύου αερίου SpaceX με εξαιρετικά υψηλή πίεση», χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Το μόνο που πρόσθεσε είναι ότι «μπορείτε βασικά να επιταχύνετε στο όριο της ανθρώπινης αντοχής».

Τα τελευταία χρόνια, η Tesla δημιουργεί τη δική της μοναδική σχεδιαστική γλώσσα και το νέο Roadster όπως φαίνεται είναι πιστό σε αυτή τη φιλοσοφία ολοκληρώνοντας την αποστολή του. Ρίξτε μια ματιά σ’ αυτό και θα αναφωνήσετε μεμιάς πως πρόκειται για αυθεντικό Tesla – αλλά λίγο πιο επιθετικό σε σχέση με τα αδέλφια του. Το μπροστινό άκρο είναι πιο έντονο, με στενά φωτιστικά σώματα – ενώ και το πίσω μέρος είναι επίσης αθλητικό. Οι καθαρές γραμμές μιμούνται τις αντίστοιχες του Model 3, αλλά οι μικρές προεξοχές και το χαμηλό ύψος σας υπενθυμίζουν ότι αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο. Το πρωτότυπο Tesla Roadster βασίστηκε στη Lotus Elise, αλλά έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Η Tesla ισχυρίζεται ότι η τελική ταχύτητα υπερβαίνει τα 402 km/h, μια απίστευτα ταχύτητα για ηλεκτρικό ή καλύτερα οποιοδήποτε αυτοκίνητο στον πλανήτη.

Advertisement

Με τεράστιες τιμές ροπής στους τροχούς, οι προβλεπόμενες τιμές επιτάχυνσης είναι εξίσου εντυπωσιακές: 0-100 km/h σε 2 sec και 0-160 km/h σε 4,2 sec. Τρεις ηλεκτροκινητήρες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ένας κινεί τους εμπρός τροχούς και δύο κινούν τους πίσω. Η μπαταρία υιοθετεί χωρητικότητα 200kWh και σύμφωνα με την Tesla προσφέρει συνολική αυτονομία που φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα.