Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ελίν προστατεύει τους καταναλωτές με την τριπλή «Δέσμευση Ποιότητας»

Ελλάδα 17:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ελίν προστατεύει τους καταναλωτές με την τριπλή «Δέσμευση Ποιότητας»

ΝΕΑ

Η ελίν προστατεύει τους καταναλωτές με την τριπλή «Δέσμευση Ποιότητας»

ΝΕΑ

Η ελίν πρωτοστατεί στο σοβαρό πρόβλημα της νοθείας καυσίμων δημιουργώντας μια αυστηρή διαδικασία ελέγχου ποιότητας.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους σημαντικότερους πονοκεφάλους των εταιρειών καυσίμων εδώ και αρκετά χρόνια είναι η νοθεία που παρατηρείται σε ευρεία κλίμακα. Αμέτρητες είναι οι περιπτώσεις οδηγών που έχουν βρεθεί σε πρατήριο καυσίμων για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ με βενζίνη ή πετρέλαιο και τελικά να καταλήγουν στο συνεργείο με προβλήματα στον κινητήρα λόγω νοθευμένων καυσίμων

Η ελίν δραστηριοποιείται από το 1954 στον χώρο των καυσίμων στη χώρα μας και αδιαμφισβήτητα αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για την ποιότητα των προϊόντων της όσο και για τις καινοτόμες τεχνολογίες και τα υψηλά επίπεδα ποιοτικού ελέγχου που διαθέτει. Η εταιρία διανύει μία διαδρομή ευθύνης με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών και έχει δημιουργήσει αποτελεσματικές διαδικασίες αντιμετώπισης του προβλήματος της νοθείας.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, η ελίν εφαρμόζει ένα καινοτόμο πρόγραμμα διασφάλισης της ποιότητας καυσίμων, τη «Δέσμευση Ποιότητας», το οποίο αποτελείται από αυστηρούς ελέγχους που διενεργεί τόσο η ίδια εταιρία όσο και ανεξάρτητοι, διεθνώς αναγνωρισμένοι φορείς.

Με ποιόν τρόπο όμως το πρόγραμμα «Δέσμευση Ποιότητας» διασφαλίζει ότι ο καταναλωτής θα λαμβάνει πάντα άριστη ποιότητα προϊόντος και εξυπηρέτησης;

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες ελέγχου προκειμένου να διασφαλίσει κορυφαία αποτελέσματα. Ο πρώτος πυλώνας είναι η δημιουργία μιας εξειδικευμένης υπηρεσίας ποιοτικού Ελέγχου η οποία με δειγματοληπτικούς ελέγχους, πιστοποιεί την ακεραιότητα στην ποσότητα παράδοσης. Τα ιδιόκτητα βυτιοφόρα της εταιρίας διαθέτουν σύστημα GPS και μετρητές στάθμης, µέσω των οποίων παρακολουθούνται αντίστοιχα η πορεία τους και οι ποσότητες παράδοσης, εξασφαλίζοντας την παραλαβή πετρελαίου. Επίσης, η εταιρία διενεργεί με μυστικά, δικά της οχήματα, «απροειδοποίητους» ελέγχους για πειραγμένες αντλίες και ελλειμματικές παραδόσεις στα πρατήρια του δικτύου της. Σημειώνεται πως οι αναλύσεις που εφαρμόζει η ελίν είναι σύμφωνες με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, οι οποίες είναι παγκοσμίως οι πιο απαιτητικές για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής.

Advertisement

Ο δεύτερος πυλώνας της «Δέσμευσης Ποιότητας» είναι η συνεργασία με τον ανεξάρτητο φορέα Bureau Veritas ο οποίος αναλαμβάνει την ανάλυση καυσίμων και λιπαντικών τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Ο φορέας διενεργεί αυτοβούλως περισσότερους από 1.000 ελέγχους το χρόνο, αναλύει τα δείγματα και γνωστοποιεί τα αποτελέσματα στην ελίν. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται πάντα η κορυφαία ποιότητα σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας.

Advertisement

Ο τρίτος πυλώνας περιλαμβάνει ελέγχους από ακόμα έναν ανεξάρτητο φορέα τη Lloyd’s Register. Η Lloyd’s Register παίζει σημαντικό ρόλο καθώς διασφαλίζει με συνεχείς επιθεωρήσεις πως όλες οι διαδικασίες ελέγχων που διενεργεί τόσο η ίδια η ΕΛΙΝΟΙΛ όσο και η Bureau Veritas, γίνονται σωστά. Αν η εταιρεία αντιληφθεί κάποια παράβαση προχωράει στην εφαρμογή αυστηρών μέτρων

Η ελίν όμως προχώρησε ακόμα ένα βήμα παραπέρα. Θέλοντας να δείξει την κορυφαία τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησε μια νέα γενιά καυσίμων τα οποία εξασφαλίζουν πολλαπλά οφέλη στους καταναλωτές. Η σειρά καυσίμων Crystal Next είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας η οποία δημιούργησε σύγχρονα, υψηλής ποιότητας προϊόντα τόσο σε βενζίνη όσο και σε πετρέλαιο.

Advertisement

Η αμόλυβδη βενζίνη Unleaded Crystal Next προσφέρει μια σειρά από οφέλη που θα τα δει άμεσα σε όλα τα επίπεδα ο καταναλωτής. Το βασικό είναι η οικονομία καυσίμου που φτάνει το 8%*. Παράλληλα, υφίσταται βελτιωμένη προστασία από φθορές στον κινητήρα και καλύτερη λίπανση.

Αντίστοιχα, το Diesel Crystal Next προσφέρει οικονομία καυσίμου έως 10%** για μεγαλύτερη αυτονομία. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι μειώνεται δραματικά η βακτηριακή μόλυνση καθώς δεν περιέχει βιοκτόνα και διασπά αποτελεσματικά την κόλλα που συγκρατεί την αποικία των βακτηρίων. Παράλληλα απομονώνει και διασκορπίζει τους μικροοργανισμούς, βελτιώνοντας την καύση, φροντίζοντας περισσότερο το περιβάλλον.

Η ελίν δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία της στο θέμα της νοθείας και της ποιότητας των προϊόντων της. Δεν μένει στα λόγια και προχωράει σε πράξεις εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα διαδικασιών στους ελέγχους και τον ποιοτικό έλεγχο, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει την τεχνολογία στα καύσιμά της δίνοντας στον πελάτη σύγχρονα, αποδοτικά και κυρίως ποιοτικά καύσιμα και λιπαντικά.

*LAT/AUTH Report No 19.RE.0067.V1, 22/04/2019.

Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τον τύπο και την κατάσταση του οχήματος, τις συνθήκες οδήγησης, την επιλεγμένη διαδρομή κτλ.

**Έκθεση 220/20 (26.3.2020) του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δοκιμές σε Ford Ranger, Mercedes GLA, Mercedes VITO, Renault Master, Mercedes Atego. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τον τύπο και την κατάσταση του οχήματος, τις συνθήκες οδήγησης, την επιλεγμένη διαδρομή κτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ελίν: Super Διαγωνισμός για το Mundial με 250 νικητές
Πώς η ελίν προστατεύει τους πελάτες της;
Συνεργασία ΔΕΣΦΑ και ΕΛΙΝΟΙΛ στον τομέα του υδρογόνου