Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έλεγχοι και ταυτοποιήσεις στα online θεωρητικά μαθήματα οδήγησης

Ελλάδα 18:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έλεγχοι και ταυτοποιήσεις στα online θεωρητικά μαθήματα οδήγησης

ΝΕΑ

Έλεγχοι και ταυτοποιήσεις στα online θεωρητικά μαθήματα οδήγησης

ΝΕΑ

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών μπορεί να ταυτοποιήσει τους εκπαιδευόμενους από τα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης.

Advertisement
Advertisement

Διευκρινιστική εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την πραγματοποίηση πραγματοποίηση θεωρητικών μαθημάτων μέσω Διαδικτύου καθώς κατατέθηκαν από τις Σχολές Οδηγών πάρα πολλά ερωτήματα τα οποία έπρεπε να απαντηθούν άμεσα.

Ωστόσο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνει με νόημα ότι οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Μεταφορών μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα ή να μεταβαίνουν στο χώρο των Σχολών Οδηγών για να ελέγξουν την θεωρητική εκπαίδευση των υποψήφιων οδηγών ή να τους ταυτοποιήσουν.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα η εγκύκλιος αναγράφει ότι: «Σε συνέχεια των ανωτέρων σχετικών (δ) και (ε) καθώς και πολλών τηλεφωνικών ερωτημάτων, σας κάνουμε γνωστά τα εξής:

α) Με την (α) σχετική απόφαση εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα που πραγματοποιούνται δια ζώσης, δόθηκε η δυνατότητα για την πραγματοποίηση και θεωρητικών μαθημάτων εξ αποστάσεως (μέσω διαδικτύου). Διευκρινήσεις για την πραγματοποίηση των εξ αποστάσεως θεωρητικών μαθημάτων δόθηκαν με τη (γ) σχετική εγκύκλιο του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

β) Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο εκπαιδευτής θα πρέπει να βρίσκεται πάντοτε και να διδάσκει από το χώρο του ΚΕ.Θ.Ε.Υ.Ο. ή της Σχολής/Κέντρου Π.Ε.Ι.

Advertisement

γ) Οι μαθητές του ΚΕ.Θ.Ε.Υ.Ο. ή της Σχολής/Κέντρου Π.Ε.Ι. κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κάμερα και μικρόφωνο, τα οποία πέραν των αναγκών της εκπαίδευσης, θα μπορούν να ενεργοποιούνται οποιαδήποτε στιγμή για έλεγχο και πιστοποίηση.

δ) Δεν έχει ορισθεί ελάχιστος αριθμός εκπαιδευομένων μαθητών όταν βρίσκονται σε εξ αποστάσεως θεωρητική εκπαίδευση από ΚΕ.Θ.Ε.Υ.Ο. ή Σχολή/Κέντρο Π.Ε.Ι.

Advertisement

ε) Οι αρμοδιότητες που έχουν οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών Μεταφορών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας κατά τη διάρκεια διενέργειας των θεωρητικών μαθημάτων μέσω διαδικτύου, στους οποίους κοινοποιείται η πρόσκληση προς τους εκπαιδευόμενους για συμμετοχή στο μάθημα, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έχουν ενημερωτικό και ελεγκτικό χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι Προϊστάμενος της Διεύθυνσης για λόγους εποπτείας της διαδικασίας θεωρητικής εκπαίδευσης μπορεί (εφόσον είναι δυνατόν από την κοινοποιηθείσα πρόσκληση) να επισκεφθεί την πλατφόρμα εξ αποστάσεως θεωρητικής εκπαίδευσης αλλιώς μεταβαίνει στο χώρο του ΚΕ.Θ.Ε.Υ.Ο. ή της Σχολής/Κέντρου Π.Ε.Ι. κατά τη διενέργεια της θεωρητικής εκπαίδευσης σύμφωνα με το πρόγραμμα. Και στις δυο περιπτώσεις ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης (ή όποιος άλλος έχει οριστεί) μπορεί να ταυτοποιήσει τους μαθητές από τα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.), εφόσον απαιτείται η έκδοσή τους, σε συνδυασμό με το βιβλίο μητρώο θεωρητικής εκπαίδευσης / παρουσιολόγιο, την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο/άδεια οδήγησης και με την ενεργοποίηση των προσωπικών καμερών των μαθητών.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα γίνονται τα online μαθήματα στους υποψήφιους οδηγούς
Μαθήματα οδήγησης από τα 17 έτη! – Τι αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο
Ξεκινούν οι θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης – Στην αναμονή 80.000 υποψήφιοι

Advertisement