Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελεύθερα τα διόδια για τις εκλογές

Ελλάδα 23:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελεύθερα τα διόδια για τις εκλογές

ΝΕΑ

Ελεύθερα τα διόδια για τις εκλογές

ΝΕΑ

Ανοιχτά για όλους που χρειάζεται να μετακινηθούν θα είναι τα διόδια όλης της χώρας στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας …

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής, τα διόδια θα παραμείνουν ανοιχτά για όλους τους πολίτες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για να ψηφίσουν.

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών (κατηγορίες 1 και 2) στους μετωπικούς και πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων όλων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας:

  • Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη,
  • Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο,
  • Ιόνια οδός
  • Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια,
  • Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ  Σκάρφεια – Ράχες, Αυτοκινητόδρομος Ράχες– Κλειδί,
  • Εγνατία Οδός
  • Αττική Οδός.

Η δωρεάν διέλευση από τα διόδια θα ξεκινήσει στις 00:00 του Σαββάτου 20 Μαΐου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 8:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου.

Advertisement
Advertisement

Σε ό, τι αφορά τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, η είσπραξη διοδίων θα ανασταλεί από την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στις 10:00 π.μ. έως και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023 στις 24:00, προκειμένου να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους. Η διέλευση χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου καθώς και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.

Σημειώνεται επίσης ότι τα σχολεία σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά τόσο την Παρασκευή όσο και τη Δευτέρα. Αυτή η διάταξη έχει ως σκοπό να διευκολύνει τους πολίτες στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος και να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της εκλογικής διαδικασίας.

ΑΚΟΜΑ:
Εκλογές: Αλήθεια, ποιος θα τολμήσει;
Εκρηκτική αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων – Προβληματισμός για τις εκλογές
Μετά τις εκλογές αλλάζουν όλα στο αυτοκίνητο