Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκτεταμένο facelift για το VW Tiguan

Ελλάδα 16:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκτεταμένο facelift για το VW Tiguan

ΝΕΑ

Εκτεταμένο facelift για το VW Tiguan

ΝΕΑ

Η Volkswagen αποκάλυψε την πρώτη επίσημη εικόνα του ανανεωμένου Tiguan. Αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι και ο αντίπαλος του Peugeot 3008 θα αποκτήσει αναθεωρημένο στυλ, πιο αποδοτικούς κινητήρες και την τελευταία τεχνολογία infotainment.

Advertisement
Advertisement

Το σχέδιο δείχνει ότι το facelift θα παρουσιάσει μια εντελώς ανανεωμένη εμφάνιση στο μπροστινό μέρος. Τα φώτα θα γίνουν πιο λεπτά και θα επεκταθούν στα μπροστινά φτερά όπως κάνουν στο τελευταίο Golf, ενώ θα διαθέτουν τεχνολογία LED – με προηγμένη τεχνολογία matrix στις ακριβότερες εκδόσεις.

Κάτω από τα νέα φώτα και τη μάσκα θα υπάρχει μια νέα σχεδίαση στον προφυλακτήρα. Ακόμα και το καπό θα είναι νέο. Ενώ οι επίσημες εικόνες του πίσω μέρους δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, παλαιότερα στιγμιότυπα κατασκοπευτικών πρωτοτύπων έδειξαν πως θα υπάρχει επίσης τεχνολογία φωτισμού LED – ένα χαρακτηριστικό που όπως έχουν επιβεβαιώσει οι άνθρωποι της VW θα είναι στάνταρ σε όλη τη γκάμα.

Στο εσωτερικό, το Tiguan πρόκειται να επωφεληθεί από την τελευταία τεχνολογία στο σύστημα ψυχαγωγίας της VW που χρησιμοποιείται στα νέα Golf και Passat. Αυτό σημαίνει ότι θα προσφέρεται ψηφιακός πίνακας οργάνων και η κεντρική οθόνη αφής θα έχει μέγεθος έως 10 ίντσες. Επιβεβαιώθηκαν επίσης και άλλες λειτουργίες, όπως νέος φωτισμός περιβάλλοντος χώρου και ασύρματη συνδεσιμότητα εφαρμογών για το Apple CarPlay και το Android Auto.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι το αναθεωρημένο Tiguan θα υιοθετήσει έκδοση PHEV έως το τέλος του 2020. Ακριβείς προδιαγραφές για το σύστημα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μοιραστεί το σύστημα κίνησης με τα επερχόμενα Golf GTE, Passat GTE και Arteon GTE. Με άλλα λόγια, ένας τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,4 λίτρων θα συνδυαστεί με έναν συμπαγή ηλεκτρικό κινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13kWh, παράγοντας συνδυασμένη απόδοση 245 ίππους και ροπή 400 Nm.

Οι υπόλοιποι κινητήρες της σειράς πρόκειται να δανειστούν από το νέο Golf, όλοι προσφέρουν μειωμένες εκπομπές σε σχέση με τους προκατόχους τους. Τα ντίζελ σύνολα θα λάβουν μια τεχνολογία «διπλής δόσης»: ουσιαστικά ένας δεύτερος καταλυτικός μετατροπέας λέγεται ότι θα μειώνει τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου κατά 80%. Στο παρελθόν είδαμε ένα καυτό Tiguan να υποβάλλεται σε δοκιμές πριν από την παραγωγή και ενώ ο επικεφαλής μάρκετινγκ προϊόντων της VW, Dr. Hendrik Muth, σταμάτησε να επιβεβαιώνει ρητά ένα νέο μοντέλο R, επιβεβαίωσε εν τέλει ότι η Volkswagen «πρόκειται να κάνει κάτι στην πλευρά της απόδοσης”.

Advertisement

Η μακρύτερη έκδοση του Tiguan, το Allspace, είναι επίσης έτοιμη να λάβει παρόμοιες ενημερώσεις. Τα αφεντικά της VW επιβεβαίωσαν ότι θα ακολουθήσει τον τρέχοντα κύκλο ζωής της υπάρχουσας σειράς Tiguan, πράγμα που σημαίνει ότι θα παρουσιαστεί λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του ανανεωμένου μοντέλου. Το Tiguan είναι πλέον ένα κρίσιμο μοντέλο για τη Volkswagen. Το 2019, παρήχθησαν πάνω από 910.000 μονάδες, τόσο συμβατικά όσο και Allspace – περισσότερο μάλιστα από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της Volkswagen. Μένει να δούμε πως θα πάει η εμπορική του καριέρα από εδώ και στο εξής…