Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκτελούνται μεταφορές ξυλείας με… Fiat Cinquecento!

Ελλάδα 20:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκτελούνται μεταφορές ξυλείας με… Fiat Cinquecento!

ΝΕΑ

Εκτελούνται μεταφορές ξυλείας με… Fiat Cinquecento!

ΝΕΑ

Το μικρό ταλαίπωρο Φιατάκι υποχρεώθηκε να μεταφέρει έναν τεράστιο κορμό μήκους 8,7 μέτρων και βάρους 1,5 τόνου που θα «γονάτιζε» ακόμα και κανονικό φορτηγό!

Advertisement
Advertisement

Τα βάσανα που μπορεί να περάσει ένα αυτοκίνητο δεν έχουν τελειωμό, ιδίως σε χώρες όπως η Πολωνία, με σχετικά χαμηλό βιοτικό επίπεδο, όπου ένα όχημα καλείται να κάνει πολλές δουλειές μαζί.

Στην περίπτωσή μας, ο οδηγός του άμοιρου Fiat Cinquecento μάλλον το παρατράβηξε. Και κατάφερε ο αθεόφοβος να χωρέσει στο μήκους 3,23 μέτρων όχημα, έναν κορμό που έφθανε τα 8,7 μέτρα.

Βέβαια το η λέξη “φόρτωσε” δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στην πραγματικότητα, γιατί το μεγαλύτερο μέρος του τεράστιου κορμού εξέχει πίσω από την ανοιχτή πόρτα, δημιουργώνας τεράστιους κινδύνους για τους άλλους οδηγούς.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, όπως φαίνεται από την φωτογραφία, το μικρό Φιατάκι έχει κυριολεκτικά “καθίσει” στους πίσω τροχούς.

Και μας είναι αδύνατον να κατανοήσουμε με ποιόν τρόπο ο αθεόφοβος ιδιοκτήτης του κατάφερνε να το κρατά στον δρόμο, πιθανότατα με τους εμπρός τροχούς χωρίς καν να πατάνε στην άσφαλτο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αστυνομία τον σταμάτησε, καθώς πέρα από το αφύσικο του πράγματος, υπάρχει και νομοθεσία που απαγορεύει να εξέχει οτιδήποτε περισσότερο των 3 μέτρων πίσω από ένα αυτοκίνητο.

Advertisement

Παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει και ειδική σήμανση με τρίγωνο ασφαλείας, το οποίο όπως βλέπουμε σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρχε καν.

Η πολωνική αστυνομία σταμάτησε ένα Fiat Cinquecento με το φορτίο του να προεξέχει σχεδόν επτά μέτρα από το πίσω μέρος.

Advertisement

Από τις προδιαγραφές του, το Φιατάκι των 55 ίππων είχε δυνατότητα φορτίου 415 κιλών. Ο κορμός με πάχος 30 εκατοστών υπολογίζεται ότι ζυγίζει πάνω από 1,5 τόνο! Μαζί με τον οδηγό και τα υπόλοιπα ξύλα που υπήρχαν στο αυτοκίνητο ξεπερνούσε τους 2 τόνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο ζύγιζε 734 κιλά, το μέγιστο συνολικό επιτρεπόμενο βάρος έφθανε τα 1.150 κιλά οπότε εδώ μιλάμε για σχεδόν διπλάσιο φορτίο από το κανονικό.

Το πρόστιμο στην Πολωνία για μία τέτοια παράβαση φθάνει στα 1.068 ευρώ, ενώ αν πάει και στο δικαστήριο προστίθενται και άλλα 6.405 ευρώ. Σαφώς πολλά περισσότερα από όσα θα πλήρωνε σε ένα κανονικό φορτηγό για να του μεταφέρει τον κορμό εκεί που ήθελε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καρέ-καρέ το σοκαριστικό ατύχημα στην Περιμετρική της Πάτρας (+video)
Σοκαριστικό ατύχημα: Τινάζεται στον αέρα… (+video)
Σοκ: Συνταξιούχος «ξαπλώνει» μοτοσικλετιστή σε καυγά (+video)