Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκτελωνιστές: Ο κορωνοϊός άλλαξε τις συνθήκες και τους ρυθμούς δουλειάς!

Ελλάδα 12:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκτελωνιστές: Ο κορωνοϊός άλλαξε τις συνθήκες και τους ρυθμούς δουλειάς!

ΝΕΑ

Εκτελωνιστές: Ο κορωνοϊός άλλαξε τις συνθήκες και τους ρυθμούς δουλειάς!

ΝΕΑ

Ο σύλλογος Θεσσαλονίκης επισημαίνει να σταματήσουν τα μέλη του να σκέφτονται το πώς θα διεκπεραιωθούν μόνο τα… δικά τους χαρτιά.

Advertisement
Advertisement

Τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους εκτελωνιστές κρούει ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας πως όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι ρυθμοί της δουλειάς έχουν αλλάξει και όλοι καλούνται για τους επόμενους μήνες να συνηθίσουν μια νέα σκληρή προσωρινή πραγματικότητα η οποία όμως θα διαφυλάξει την υγεία όλων.

Ο κορωνοϊός αποτελεί μάστιγα για όλο τον πλανήτη και ο Σύλλογος ξεκαθαρίζει πως αν βρεθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα σε κάποιο Τελωνείο τότε η κατάσταση θα γίνει πολύ πιο δυσμενής για όλους!

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε οι εκτελωνιστές ήταν παραδοσιακά στην πρώτη γραμμή, αφού εκείνοι είναι, που παραδοσιακά έρχονται σε πρώτη και άμεση επαφή με όλα τα εισαγόμενα, αλλά και προς εξαγωγή εμπορεύματα, τα οποία ενδεχομένως να έχουν σημαντικά αυξημένο ποσοστό επικινδυνότητας, αλλά και να φέρουν επικίνδυνους μικροοργανισμούς, χωρίς να έχουν συνήθως ενημερωθεί για τον επικίνδυνο αυτό χαρακτήρα, αλλά και χωρίς, λόγω της φύσης της δουλειάς τους, να έχουν πάντα τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν προστατευτικό εξοπλισμό.

Παρόλα αυτά, ως κλάδος παραδοσιακά στέκεται αρωγός του εμπορίου και της κοινωνίας πολλές φορές με κίνδυνο της υγείας τους και της σωματικής τους ακεραιότητας, ως ο σημαντικότερος κρίκος μαζί με τους τελωνειακούς και τους μεταφορείς της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης επισημαίνεται ότι: «Αγαπητοί συνάδελφοι, η χώρα μας διανύει μια πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή την περίοδο, όλοι οι ειδικοί συστήνουν προσοχή και ψυχραιμία, στοιχεία που σίγουρα δεν τηρήθηκαν σήμερα στον χώρο εργασίας μας.

Advertisement

Δυστυχώς αγαπητοί συνάδελφοι το τελωνείο όπως και όλες οι υπηρεσίες της χώρας μας υπολειτουργούν, ευτυχώς όμως έστω και έτσι λειτουργούν. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι ρυθμοί που δουλεύαμε πλέον αλλάζουν και ότι καλούμαστε όλοι τουλάχιστον για τους επόμενους κρίσιμους μήνες να συνηθίσουμε σε μία άλλη, προσωρινή πραγματικότητα η οποία όμως θα διαφυλάξει την υγεία όλων.

Ζητούμε λοιπόν να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, ζητούμε υπευθυνότητα, συνείδηση, αλληλεγγύη και αντίληψη της κατάστασης προκειμένου να διευκολυνθούμε όλοι. Η υγεία και η ασφάλεια όλων μας είναι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή.

Advertisement

Μην συνωστίζεστε και μην μεμψιμοιρείτε, η κατάσταση απαιτεί προσοχή και στωικότητα. Αύριο είναι μια άλλη μέρα και πιθανά λάθη που έγιναν να διορθωθούν. Αλλά δε πρέπει να ξεχνούμε ότι σε περίπτωση κρούσματος η κατάσταση θα είναι πολύ δυσμενή για όλους μας.

Επίσης αυτές τις μέρες υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που με κίνδυνο της υγείας τους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν με απαράμιλλο ζήλο όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους. Αξίζουν τουλάχιστον τον σεβασμό και την κατανόηση απ’ όλους μας και όχι να τους απαξιώνουμε και να τους μιλάμε άσχημα. Θα πρέπει να σταματήσουμε λοιπόν να σκεφτόμαστε μόνο το πώς θα διεκπεραιωθούν και θα τελειώσουν τα δικά μας χαρτιά και να μην μας ενδιαφέρει για τους άλλους.

Αν συνεργαστούμε θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ας δουλέψουμε ως ομάδα και σας εγγυόμαστε ότι θα βγούμε και πάλι πρωταθλητές.»

Advertisement

Επίσης οι εκτελωνιστές επισημαίνουν πως τις τελευταίες ημέρες, παρά τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν όλοι, δυστυχώς έχουν παρατηρήσει ότι μάλλον θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αφού, πλέον δε γίνονται δεκτοί για συναλλαγές εντός των τελωνειακών καταστημάτων και αναγκάζονται να είναι στοιβαγμένοι στο πεζοδρόμιο προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά μας.

Για το λόγο αυτό δια της παρούσης οι εκτελωνιστές ενημερώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι παρόμοια φαινόμενα δε θα συνεχίσουν να γίνονται αποδεκτά και ο Σύλλογός τους θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της υγείας των εκτελωνιστών και κατ΄επέκταση την προστασία της δημόσιας υγείας και βέβαια θα αποφασιστεί η βέλτιστη λύση για τον κλάδο μας για την κοινωνία στο σύνολό της.

Διαβάστε επίσης:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι προϋποθέσεις κίνησης και τα πρόστιμα

Μετά το ρεπορτάζ του newsauto ξεκίνησαν οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς