Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκπτώσεις και από την Tesla!

Ελλάδα 18:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκπτώσεις και από την Tesla!

ΝΕΑ

Εκπτώσεις και από την Tesla!

ΝΕΑ

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν άντεξε την πίεση που προκάλεσε ο κορωνοϊός και εισήλθε στο παιχνίδι των προσφορών.

Advertisement
Advertisement

Τελικά και η Tesla ακολούθησε την περπατημένη των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών καθώς εισήλθε και εκείνη στο «παιχνίδι» των εκπτώσεων για να περιορίσει την πτώση των πωλήσεων που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Ειδικότερα η αμερικανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε τη μείωση της τιμής του Model Y κατά 3.000 δολάρια μόλις τέσσερις μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία τους στις αγορές.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το Reuters η Tesla με αυτό τον τρόπο επιδιώκει να διατηρήσει τη δυναμική των πωλήσεων μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πέραν της μείωσης της τιμής στο Tesla Model Y η εταιρεία μείωσε τις τιμές λιανικής και στα υπόλοιπα μοντέλα της που αφορούν τα Model 3, Model X και Model S.

Το Tesla Model Y, ξεκινά τώρα από 49.990 ευρώ, σχεδόν 6% κάτω από την αρχική τιμή που ήταν 52.990 ευρώ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement

Η αμερικανική εταιρεία ξεκίνησε τις παραδόσεις του Model Y τον Μάρτιο και προσπαθεί το νέο μοντέλο της να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που θα υπάρξει από ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen που θα κυκλοφορήσει τα δικά της αντίστοιχα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, από το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

Η προσπάθεια της Tesla, να ηγηθεί στην ηλεκτροκίνηση είχε ως αποτέλεσμα η καθαρή αξία του βασικού μετόχου της μάρκας Elon Musk, να ξεπερνά την αντίστοιχη αξία του Warren Buffet και ο Musk να αναδειχθεί ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg  Billionaires  Index.

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως η Tesla παρουσίασε μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση των παραδόσεων αυτοκινήτων το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η πανδημία που έπληξε την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Διαβάστε επίσης:

Αγόρασε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με γραμμάτια και την πάτησε!

Advertisement

Στη Βουλή η ηλεκτροκίνηση – Σημαντικές αλλαγές

O Elon Musk 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!