Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έκδοση πίστας για τη νέα γενιά της Toyota Supra;

Ελλάδα 15:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκδοση πίστας για τη νέα γενιά της Toyota Supra;

ΝΕΑ

Έκδοση πίστας για τη νέα γενιά της Toyota Supra;

ΝΕΑ

Μπορεί η νέα γενιά της Toyota Supra να μην έχει βγει ακόμη στην παραγωγή ωστόσο δεν αποκλείεται να δούμε εκτός από το μοντέλο δρόμου και ένα που να έχει στο στόχαστρο του τις πίστες όλου του κόσμου.ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Οι εκδόσεις μοντέλων παραγωγής με αποκλειστικό πεδίο χρήση την πίστα έχουν αρχίσει να γίνονται αρκετά δημοφιλείς στο ευκατάστατο κοινό που μπορεί να έχει στην κατοχή του περισσότερα από… δύο αυτοκίνητα. Οι άνθρωποι της Toyota φαίνεται να το γνωρίζουν καλά αυτό και εξετάζουν ήδη σοβαρά το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός μοντέλου που δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα στους δρόμους αλλά θα φέρνει το χαμόγελο στα χείλη του ιδιοκτήτη της σε περιβάλλον πίστας.

Η νέα γενιά της Supra είναι σίγουρα ένα από τα αυτοκίνητα που μια τέτοια έκδοση θα είχε νόημα, αφού οι Ιάπωνες την προορίζουν και για αγώνες, και σύμφωνα με δηλώσεις του Tetsuya Tada, αρχιμηχανικού του coupe, στο βρετανικό Top Gear, οι προθέσεις της Toyota δεν είναι μόνο θεωρητικές.

toyota-supra-2019-track-version-640

Advertisement
Advertisement

“Σε κάποιο χρονικό σημείο θα ήθελα να κάνω μια Supra για πίστα, με λιγότερο βάρος…Ήδη φτιάχνουμε μια έκδοση για τους αγώνες και γι αυτό ξέρουμε πως αν αφαιρέσεις 100 κιλά, τότε είναι ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο – δεν χρειάζεται καν περισσότερη δύναμη.”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Tada.

Παράλληλα και σε σχετική ερώτηση για το αν η συγκεκριμένη έκδοση θα μπορεί να πάρει έγκριση για το δρόμο ή θα είναι αποκλειστικά για την πίστα, ο Tada έδειξε να γέρνει προς το δεύτερο καθώς θέλει να υπάρχουν οι λιγότεροι δυνατοί συμβιβασμοί: “Υπάρχει πάντα κάτι που θυσιάζεται, επειδή μια (σ.σ. νόμιμη) έκδοση δρόμου φέρνει πάντα περιορισμούς”, συμπλήρωσε ο Tada. Όπως και να έχει, μέτρο σύγκρισης για την απόδοση της νέας γενιάς Supra υπήρξε η Porsche Cayman και σύμφωνα με τον Tada βρίσκονται πολύ κοντά, με κάποιο πλεονέκτημα για το γερμανικό coupe λόγω του κεντρικά τοποθετημένου κινητήρα.