Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έκδοση GRMN και για το Τoyota Auris

Ελλάδα 15:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκδοση GRMN και για το Τoyota Auris

ΝΕΑ

Έκδοση GRMN και για το Τoyota Auris

ΝΕΑ

Η Toyota GR Supra Racing Concept ήταν μια ευχάριστη έκπληξη στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Βαμμένη σε μια κόκκινη, λευκή και μαύρη απόχρωση της Gazoo Racing, ένα επιθετικό κιτ αμαξώματος και μια τεράστια πίσω πτέρυγα, έχουμε την κατάλληλη αναζωογονητική αναβάθμιση του σπορ αυτοκινήτου που περιμέναμε από την Toyota. Αυτή θα μπορούσε να συμβάλει στη δημιουργία μιας ολόκληρης σειράς προϊόντων υψηλής απόδοσης.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ήδη έχουμε δει το Yaris με την ετικέτα GRMN και τις ανάλογες επιδόσεις, αλλά ένας επώνυμος σχεδιαστής πιστεύει ότι το νέο Auris – που εμφανίστηκε επίσης στη Γενεύη – θα μπορούσε να μπει στην ίδια διαδικασία. Η X-Tomi Design έχει φανταστεί το νέο Auris στην ίδια κόκκινη, λευκή και μαύρη απόχρωση που υιοθέτησε το Yaris GRMN αλλά και η GR Supra Racing Concept.

Το κάτω τμήμα της μπροστινής μάσκας υιοθετεί ένα νέο κόκκινο μασίφ κομμάτι, όπως και επιθετικούς προβολείς. Το προφίλ λαμβάνει ένα διακριτικό σε κόκκινο και μαύρο φόντο παρόμοιο με εκείνο του Yaris, νέους τροχούς και σπορ διχρωμία που προδιαθέτει για επιπλέον απόδοση. Πρόκειται για το πιο επιθετικό Auris που έχεις δει μέχρι τώρα. Από την άποψη της απόδοσης, το συμβατικό Auris τροφοδοτείται από μια υπερτροφοδοτούμενη μονάδα 1,2 λίτρων , ένα ισχυρότερο μοντέλο με υβριδική διάταξη 1,8 λίτρων, ενώ ένα νέο υβριδικό σύστημα 2.0 λίτρων παράγει 180 ίππους. Ωστόσο, ένα μοντέλο επιδόσεων GRMN θα ήταν ακόμη πιο ισχυρό.

Advertisement
Advertisement

Το σημερινό Yaris GRMN παράγει 209 ίππους και 249 Nm ροπής μέσω ενός υπερτροφοδοτούμενου 4κύλινδρου κινητήρα 1,8 λίτρων. Αυτό σημαίνει ότι το hot hatch φτάνει στα πρώτα 100 km/h από στάση σε μόλις 6,4 sec και διαθέτει μέγιστη ταχύτητα 230 km/h. Αναμείνατε ένα ακόμη πιο ισχυρό Auris με κορυφαίες επιδόσεις, αν φυσικά παραχθεί…