Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκατό χιλιάδες Maserati από τη γραμμή του Γκρουλιάσκο

Ελλάδα 6:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκατό χιλιάδες Maserati από τη γραμμή του Γκρουλιάσκο

ΝΕΑ

Εκατό χιλιάδες Maserati από τη γραμμή του Γκρουλιάσκο

ΝΕΑ

Μία Quattroporte GranSport 350 hp λευκή που προορίζεται για την αγορά της Κίνας είναι η Νο 100.000 Maserati που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο έξω από το Τορίνο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Για οποιονδήποτε μαζικό κατασκευαστή ο αριθμός 100 χιλιάδες μπορεί να μην λέει τίποτα. Για τη Maserati όμως είναι σταθμός γι’ αυτό και γιορτάστηκε δεόντως στο εργοστάσιο Τζοβάνι Ανιέλι, στα περίχωρα του Τορίνο, παρουσία του Alfredo Altavilla, διευθυντή της Maserati για την Ευρώπη και Μ. Ανατολή. Προσέξτε, δεν μιλάμε για την 100.000ή Maserati συνολικά αλλά για όσες κατασκευάστηκαν στο πρώην εργοστάσιο του Bertone, το οποίο ανακαινίστηκε το 2013 για να στεγάσει τη γραμμή παραγωγής των Ghibli και Quattroporte. Η αναλογία Ghibli και Quattroporte είναι 70-30% μέχρι σήμερα.

Αυτός ο εορτασμός έχει ιδιαίτερη σημασία για τους εργαζόμενους της Maserati που τους τελευταίους μήνες μπαινοβγαίνουν στο ιταλικό ταμείο ανεργίας και εργάζονται περιορισμένες ημέρες το μήνα. Να θυμίσουμε ότι τα πλάνα του Sergio Marchionne μιλούσαν για ετήσια παραγωγή 50.000 μονάδων το 2015 και 75.000 για το 2018, όμως μέχρι σήμερα η ετήσια παραγωγή Maserati δεν έχει ξεπεράσει τις 36.000 μονάδες (2014).

Advertisement
Advertisement

Να πούμε ότι στο παραδοσιακό εργοστάσιο της Μόντενα, πριν από την ανέγερση της μονάδας στο Γκρουλιάσκο, είχαν κατασκευαστεί έως 8,759 αυτοκίνητα το 2008 που ήταν τότε χρονιά ρεκόρ για την ιστορική μάρκα με σήμα την τρίαινα του Ποσειδώνα.

Η Maserati σήμερα, πέρα από τα εργοστάσια της Μόντενα και του Γκρουλιάσκο, διαθέτει και μία υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής στο Μιραφιόρι, το παλιό εργοστάσιο της Fiat, όπου κατασκευάζεται η Levante.