Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Eίναι αυτή η νέα BMW Z5;

Ελλάδα 0:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Eίναι αυτή η νέα BMW Z5;

ΝΕΑ

Eίναι αυτή η νέα BMW Z5;

ΝΕΑ

Προς τα τέλη του έτους θα αποκαλυφθεί επίσημα η νέα BMW Z5, η οποία θα αντικαταστήσει τη Z4 και θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με την Toyota Supra.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Οι Γερμανοί μας ετοιμάζουν τη νέα BMW Z5, η οποία είναι προϊόν συνεργασίας με την Toyota και θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με τη νέα Supra, που έρχεται στο προσκήνιο μετά από πολλά χρόνια απουσίας. To μοντέλο παραγωγής θα παρουσιαστεί επίσημα προς τα τέλη του 2017 και το λανσάρισμά του θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους. Από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική εικόνα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η Ζ5 θα υιοθετήσει μια αρκετά δυναμική εικόνα, με έμφαση στο πλατύ αμάξωμα αλλά στην μακρόστενη μάσκα.

Το πισωκίνητο γερμανικό μοντέλο θα διατεθεί αποκλειστικά σε κάμπριο αμάξωμα, με υφασμάτινη ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή (η Toyota Supra μόνο σε κουπέ).Κάτω από το μακρύ καπό θα βρεθούν υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα βενζίνης (4κύλινδρα και 6κύλινδρα) με χωρητικότητα από 2,0 λίτρα, που θα τοποθετηθούν όσο πιο πίσω γίνεται από τον εμπρόσθιο άξονα, για λόγους κατανομής βάρους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν πιθανότατα και τετρακίνητες εκδόσεις, οι οποίες θα είναι υβριδικές, ενώ η ιπποδύναμη για την κορυφαία έκδοση Μ θα ξεπερνά τα 400 άλογα.

Advertisement
Advertisement