Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εγκαταλείπει τους αγώνες αντοχής η Nissan

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εγκαταλείπει τους αγώνες αντοχής η Nissan

ΝΕΑ

Εγκαταλείπει τους αγώνες αντοχής η Nissan

ΝΕΑ

Οριστικό και άδοξο φινάλε για το αγωνιστικό πρόγραμμα της Nissan στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής όπου συμμετείχε στην κατηγορία LMP1 με το GT-R LM NISMO.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Οι Ιάπωνες είχαν ήδη κάνει ένα βήμα πίσω μετά την απογοητευτική εμφάνιση στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Μαν και έμειναν στα… pit στο δεύτερο μισό της σεζόν του WEC, με στόχο την ανασυγκρότηση ενόψει 2016.

Ήταν απόντες από τους αγώνες αντοχής στο Νίρμπουργκρινγκ της Γερμανίας, στο Ώστιν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο Φούτζι της Ιαπωνίας ενώ παρότι το αρχικό πλάνο ανέφερε επιστροφή στη δράση στους αγώνες του Νοεμβρίου στη Σαγκάη της Κίνας και στην πίστα Σακχίρ του Μπαχρέιν, δεν συμμετείχαν ούτε εκεί!

Advertisement
Advertisement

Nissan-GT-R-LM-Nismo-b640

Αντίθετα, έκαναν εκτενείς δοκιμές στο GT-R LM NISMO που όμως δεν οδήγησαν πουθενά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της Nissan, δεν κατάφεραν «να αποκτήσει το αγωνιστικό όχημα τα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης, παρά τη σκληρή δουλειά, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες».

Nissan-GT-R-LM-Nismo-c640

Advertisement

Έτσι η Nissan αποχώρησε από το WEC ενώ ο αγωνιστικός της διευθυντής, Darren Cox, που ήταν και ο άνθρωπος πίσω από αυτό το μεγαλεπήβολο αλλά αποτυχημένο εγχείρημα, αποτελεί παρελθόν από την εταιρεία.

Nissan-GT-R-LM-Nismo-f640

Advertisement

Αν αναρωτιέστε πόσο… πίσω ήταν για να αναγκαστούν να τραβήξουν τη πρίζα από το Project, αρκεί απλά να σας πούμε πως το ιαπωνικό πρωτότυπο υστερούσε κατά 20 δευτερόλεπτα του χρόνου της pole position στο Μαν!

Nissan-GT-R-LM-Nismo-d640