Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα «πεθαίνουν» από ραδιενέργεια (+video)

Ελλάδα 2:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα «πεθαίνουν» από ραδιενέργεια (+video)

ΝΕΑ

Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα «πεθαίνουν» από ραδιενέργεια (+video)

ΝΕΑ

Αυτοκίνητα στην ραδιενεργή περιοχή της Fukushima στην Ιαπωνία αργοπεθαίνουν 12 χρόνια μετά την τρομερή πυρηνική καταστροφή.

Advertisement
Advertisement

Το ημερολόγιο έγραφε 11 Μαρτίου του 2011 όταν ένας τρομακτικός σεισμός χτύπαγε το βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας. Ο σεισμός δημιούργησε ένα τεράστιο τσουνάμι 14 μέτρων το οποίο χτύπησε το πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima προκαλώντας πολλαπλές εκρήξεις και διαρροή ραδιενέργειας σε μεγάλο κομμάτι της περιοχής.

Δώδεκα σχεδόν χρόνια μετά από αυτήν την δραματική ημέρα, ακόμα στην περιοχή της Fukushima υπάρχει ζώνη αποκλεισμού καθώς η ραδιενέργεια είναι ακόμα αρκετά υψηλή. Αυτή η ζώνη ωστόσο έχει μειωθεί την τελευταία διετία με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος πλέον να δει από κοντά τι άφησε πίσω της αυτή η τρομερή καταστροφή.

Advertisement
Advertisement

Σε ένα youtube βίντεο που κυκλοφόρησε από την Exploring the Unbeaten Path γίνεται αναφορά στα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που μπορεί να συναντήσει κανείς στην περιοχή. Από τα πρώτα οχήματα που συναντάει ο επισκέπτης είναι ένα Mitsubishi Lancer EvoII το οποίος στην οροφή του έχει πλέον έναν ολόκληρο κήπο, ενώ δίπλα του υπάρχει ένα παλιό αγωνιστικό Datsun. Σε αυτά τα αυτοκίνητα το μέγεθος της ραδιενέργειας είναι χαμηλό της τάξης των 0,45 microsieverts, ωστόσο όσο πιο κοντά στο εργοστάσιο πηγαίνουμε τόσο τα επίπεδα ανεβαίνουν.

Σε μια αυλή με πολλά αυτοκίνητα βρίσκονται παρατημένα ένα Subary Impreza WRX και ένα Nissan Skyline R32, ενώ μια παλιά Porsche 911 Carrera 4 σκουριάζει μόνη της στην αυλή ενός σπιτιού. Σε εκείνο το σημείο τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι πολύ υψηλά και φτάνουν τα 5.0 microsieverts κάτι που σημαίνει ότι για αυτά τα αυτοκίνητα δεν υπάρχει σωτηρία.

Advertisement

Δείτε το βίντεο από την Fukushima.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτοκίνητο ανατράπηκε στην Κηφισίας!
Η Kosmoride φέρνει το Microlino στην Ελλάδα!
Η Toyota δρομολογεί το νέο Hilux