Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έγινε και αυτό: Η αστυνομία σταματά αυτοκίνητο χωρίς οδηγό (+video)

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έγινε και αυτό: Η αστυνομία σταματά αυτοκίνητο χωρίς οδηγό (+video)

ΝΕΑ

Έγινε και αυτό: Η αστυνομία σταματά αυτοκίνητο χωρίς οδηγό (+video)

ΝΕΑ

Μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμως ένα περιπολικό κλήθηκε να σταματήσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο χωρίς να υπάρχει κανείς στην θέση του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Ζούμε σε πολύ παράξενες εποχές, και η αυτόνομη οδήγηση αναμένεται να τις κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσες. Και αυτό που έγινε σε προάστιο του San Fransisco στις ΗΠΑ είναι μία πρώτη ένδειξη του πολύπλοκου κόσμου που ανοίγει μπροστά μας η αυτόνομη οδήγηση.

Εκεί ένα περιπολικό αναγκάστηκε να σταματήσει ένα αυτοκίνητο το οποίο εκινείτο χωρίς φώτα. Όμως το αυτοκίνητο αυτό ανήκε στην εταιρία Cruise και ήταν ένα από αυτά που κάνουν δοκιμές για το πλήρως αυτόνομο σύστημα της εταιρίας.

Στο video που καταγράφει την σκηνή βλέπουμε ένα Chevrolet Bolt EV το οποίο έχει σταματήσει πριν μία διασταύρωση και ελέγχεται από έναν αστυνομικό. Μόλις ο τελευταίος απομακρύνεται, το ηλεκτρικό όχημα ξεκινά και σταματά λίγο πιο κάτω, στην άλλη πλευρά της διασταύρωσης.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με ένα Τweet της Cruise, το αυτοκίνητο δοκιμών σταμάτησε μετά από εντολή της αστυνομίας και στην συνέχεια πήγε στο ασφαλέστερο σημείο για την κυκλοφορία. Ένας αξιωματικός επικοινώνησε με την Cruise αλλά δεν υπήρξε κάποια επίσημη αναφορά για το περιστατικό.

Η εταιρία Cruise ανακοίνωσε ότι δουλεύει στενά με την αστυνομία του San Fransisco και το πως τα όργανα της τάξης μπορούν να αλληλεπιδρούν με ένα αυτόνομο όχημα σε περιπτώσεις όπως αυτές. Η εταιρία έχει αναρτήσει ένα video 20 λεπτών στο YouTube, μέσα από το οποίο εξηγεί την διαδικασία επικοινωνίας με την Cruise, τον αριθμό του αυτοκινήτου και το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το όχημα.

Advertisement

Η επίσημη αναφορά της αστυνομίας υποστηρίζει ότι το περιπολικό σταμάτησε ένα αυτοκίνητο που κινείτο χωρίς φώτα. Μέσα στο αυτοκίνητο δεν υπήρχαν οδηγός ούτε επιβάτες, και το αυτοκίνητο σταμάτησε σε ασφαλές σημείο.

Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με την εταιρία και μετά από την αναφορά, ένα συνεργείο της εταιρίας έφθασε στο σημείο και ανέλαβε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Advertisement

Η εταιρία Cruise δραστηριοποιείται αυτή την εποχή στο San Fransisco και χρησιμοποιείται κυρίως ως κούριερ, έχοντας μοιράσει πάνω από 2 εκατομμύρια γεύματα σε όλη την πόλη τον περασμένο μήνα. Η Cruise ετοιμάζεται να επεκτείνει την δραστηριότητά της και πέρα από το San Fransisco, ενώ σύντομα θα ανοίξει τις εργασίες της και στα ρομποτικά ταξί.

Το θέαμα πάντως ενός περιπολικού να σταματά ένα αυτοκίνητο χωρίς επιβάτες αποτελεί και αντικείμενο προβληματισμού για το που θα μας φέρει η αυτόνομη οδήγηση. Αυτό που βλέπουμε στο video είναι μία πρώτη προβολή των πραγμάτων που θα έρθουν σε λιγότερο από μία δεκαετία. Και κανείς δεν είναι σίγουρος ότι είμαστε έτοιμοι για τέτοιου είδους εικόνες.

Advertisement

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη B-RadAbroad (@b.rad916)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Μercedes θα ευθύνεται στα ατυχήματα με αυτόνομη οδήγηση
Mercedes: Αυτόνομη οδήγηση 3ου επιπέδου φέτος
Η αυτόνομη οδήγηση και οι… ηλίθιοι