Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εδώ θα ελέγξετε το εισαγόμενο μεταχειρισμένο ΙΧ από τη Δανία!

Ελλάδα 11:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εδώ θα ελέγξετε το εισαγόμενο μεταχειρισμένο ΙΧ από τη Δανία!

ΝΕΑ

Εδώ θα ελέγξετε το εισαγόμενο μεταχειρισμένο ΙΧ από τη Δανία!

ΝΕΑ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δημοσίευσε την ηλεκτρονική πλατφόρμα ελέγχου των διανυθέντων χιλιομέτρων στους τεχνικούς ελέγχους.
Advertisement
Advertisement

Τα διανυθέντα χιλιόμετρα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα που προέρχονται από την Δανία μπορούν να ελέγχουν πλέον οι καταναλωτές, έμποροι αλλά και οι Αρχές στην Ελλάδα. Ο έλεγχος, πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Οργανισμού Μεταφορών της Δανίας, όπου μπορεί κανείς να διαπιστώσει τον αριθμό των διανυθέντων χιλιομέτρων στους τεχνικούς ελέγχους επιβατηγών οχημάτων στη Δανία.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την προστασία των καταναλωτών αλλά και τον καλύτερο έλεγχο από τις Αρχές εξέδωσε σχετική εγκύκλιο στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων όλη η διαδικασία ελέγχου κάποιου εισαγόμενου οχήματος από την Δανία.

Όπως αναγράφει η εγκύκλιος: «Σε συνέχεια της (γ) σχετικής εγκυκλίου, σας γνωρίζουμε ότι για την ταξινόμηση στη χώρα μας μεταχειρισμένων επιβατηγών οχημάτων με προηγούμενη χώρα ταξινόμησης τη Δανία, διενεργείται επιπλέον έλεγχος μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής (όσον αφορά τα χιλιόμετρα κατά τους τεχνικούς ελέγχους στη Δανία), τόσο κατά τη διαδικασία Αναγνώρισης σε ΚΤΕΟ της χώρας μας Δανέζικου Πιστοποιητικού Τεχνικού Ελέγχου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη (β) σχετική, όσο και κατά τη διαδικασία ταξινόμησης από τις αρμόδιες Δ/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο (α) σχετικό.

Advertisement
Advertisement

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται παραποίηση του αριθμού των αναγραφόμενων χιλιομέτρων στο Δανέζικο Πιστοποιητικό Τεχνικού Ελέγχου σε σχέση με τα ευρεθέντα χιλιόμετρα από την εκτέλεση της παρακάτω αναφερόμενης εφαρμογής, τίθενται στο Δανέζικο Πιστοποιητικό Τεχνικού Ελέγχου η παρατήρηση «ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΔΕΝ ΤΑΞΙΝΟΜΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ», η σφραγίδα της Υπηρεσίας και η υπογραφή του αρμοδίου υπαλλήλου της.

Η εφαρμογή για τον έλεγχο παραποίησης του αριθμού διανυθέντων χιλιομέτρων, διατίθεται από την επίσημη ιστοσελίδα του Δανέζικου Οργανισμού Μεταφορών (Færdselsstyrelsen) και εκτελείται ακολουθώντας τον κάτωθι σύνδεσμο (link) (Ctrl+αριστερό κλικ για μετάβαση στο σύνδεσμο):

https://findsynsrapport.fstyr.dk/sider/soegning.aspx

Advertisement

συμπληρώνετε το πεδίο «Indtast registreringsnummer» (Αριθμός κυκλοφορίας) ή το πεδίο «Indtaststelnummer» (Αριθμός πλαισίου) με Αγγλικά κεφαλαία (όπως αναγράφονται στο δανέζικο Πιστοποιητικό Τεχνικού Ελέγχου) και πατώντας στο πεδίο «Søg» (Αναζήτηση), εμφανίζεται η οθόνη

Advertisement

στην οποία εμφανίζονται πληροφορίες του οχήματος, καθώς και πίνακας με:

-τις ημερομηνίες επιθεώρησης (Dato)

Advertisement

-το αποτέλεσμα επιθεώρησης (Resultat) όπου «GOD» παραπέμπει σε επιτυχή έλεγχο

-τα διανυθέντα χιλιόμετρα σε κάθε ημερομηνία επιθεώρησης (km-stand)

-τον αριθμό κυκλοφορίας (Reg.nr.)

Πατώντας επάνω σε κάθε σειρά του πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τα ανωτέρω στοιχεία σε μορφή αναφοράς, την οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε πατώντας στην επιλογή «Gem rapport» ή να την αποστείλετε απευθείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πατώντας στην επιλογή «Send rapport».

Η εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα εμφάνισης των δέκα (10) τελευταίων εκθέσεων επιθεώρησης αναλόγως της ημερομηνίας πρώτης κυκλοφορίας του οχήματος στη Δανία.

Εφόσον μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Οργανισμού Μεταφορών της Δανίας διαπιστώνεται ταύτιση και του αριθμού διανυθέντων χιλιομέτρων εξυπακούεται ότι το Πιστοποιητικό Τεχνικού Ελέγχου της Δανίας μπορεί να κατατεθεί και σε φωτοαντίγραφο, οπότε και παρέλκει η προσκόμιση πρωτοτύπου ή ακριβούς αντιγράφου του Πιστοποιητικού αυτού.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εισαγόμενο μεταχειρισμένο από Ιταλία; Δείτε αν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα!
Τα ΚΤΕΟ θα “ξεσκονίζουν” τα αυτοκίνητα για γυρισμένα χιλιόμετρα-Δείτε τι αλλάζει
Φυλάκιση 5 έτη και αποζημίωση 4 εκατ. για γυρισμένα χιλιόμετρα σε ΙΧ