Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το δυναμικό come back της Brabham

Ελλάδα 11:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το δυναμικό come back της Brabham

ΝΕΑ

Το δυναμικό come back της Brabham

ΝΕΑ

Αναφέρετε το όνομα Brabham σε ορισμένους κύκλους και θα διαπιστώσετε πως τα μάτια αναπόφευκτα θα αστράψουν μεμιάς. Ο Sir Jack, εξάλλου, δεν ήταν μόνο ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς στην ιστορία, αλλά και ένας από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Στην πραγματικότητα, παραμένει ο μόνος οδηγός που κέρδισε ποτέ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 με το δικό του αυτοκίνητο – τρίτος και στον τελικό του 1966. Ούτε ο Bruce McLaren θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον η αποχώρηση από τα αγωνιστικά τερέν.

Ανεξάρτητα από το ποιος οδηγούσε, η εταιρεία καταχωρήθηκε επισήμως ως Motor Racing Developments Ltd – συνιδρυτής ο σχεδιαστής Ron Tauranac. Κατά τη διάρκεια της 30ετούς ιστορίας της, κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και δύο κατασκευαστών. Ο Bernie Ecclestone, ο Charlie Whiting, ο John Judd, ο Gordon Murray και ο Ron Dennis εργάστηκαν εκεί στην αρχή της επιτυχημένης έπειτα καριέρας τους. Τώρα το όνομα Brabham επιστρέφει – όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ο γιος του Sir Jack David Brabham (ένας από τους νικητές του Le Mans) φέρνει το οικογενειακό όνομα πίσω στην αυτοκινητοβιομηχανία με την δραστηριοποίηση της Brabham Automotive.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τον David Brabham να ξεκινά τη δική του πρωτοβουλία. Πάλι το 2014 προσπάθησε να διαφημίσει το Project Brabham ως μια νέα ομάδα στους αγώνες. Αλλά το σχέδιο δεν φαίνεται να προχώρησε, παρότι δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί. Τώρα φαίνεται ότι γυρίζει το βλέμμα του, όπως και ο πατέρας του, στην κατασκευή αυτοκινήτων. Ακριβώς τι θα παράγει η νέα εταιρεία, δεν ξέρουμε, αλλά είχαμε στοιχηματίσει ότι υπάρχει κάποιο σοβαρό πλάνο για μελλοντικά αυτοκίνητα επιδόσεων. Όπως και να έχει σίγουρα θα μάθουμε σύντομα. Λαμβάνοντας υπόψη το χρονοδιάγραμμα, δεν θα αποκλείσουμε κάποια μεγάλη παρουσίαση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον επόμενο μήνα, επομένως μείνετε συντονισμένοι…