Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

DS, Audi και Seat «οδηγούν» τις πωλήσεις καινούριων ΙΧ στη Γαλλία

Ελλάδα 12:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

DS, Audi και Seat «οδηγούν» τις πωλήσεις καινούριων ΙΧ στη Γαλλία

ΝΕΑ

DS, Audi και Seat «οδηγούν» τις πωλήσεις καινούριων ΙΧ στη Γαλλία

ΝΕΑ

Τα υψηλότερα ποσοστά ανόδου σημείωσαν οι τρεις μάρκες τον Οκτώβριο στη γαλλική αγορά καινούριων αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Άνοδο 8,7% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στη Γαλλία τον Οκτώβριο με μεγάλους νικητές τις DS Automobiles, Audi και Seat.

Ειδικότερα τον 10ο μήνα πραγματοποιήθηκε 108.989 πωλήσεις σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της CCFA.

Advertisement
Advertisement

Η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται εν μέρει στις ισχυρές επιδόσεις των μαρκών του VW Group οι οποίες είχαν υποχωρήσει λόγω του WLTP με αποτέλεσμα κάποιες εκδόσεις κινητήρων να μην είναι διαθέσιμοι προς πώληση.

Η Audi σημείωσε άνοδο 46%, η Seat 39%, η VW 29% και η Skoda 3,2%. Συνολικά οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 32%.

Οι πωλήσεις του Ομίλου Renault αυξήθηκαν κατά 19% για το μήνα, με τη Dacia να αυξάνεται κατά 23% και τη Renault να αυξάνεται κατά 18%. Η Renault είχε επίσης αντιμετωπίσει κάποιες καθυστερήσεις πέρυσι στην πιστοποίηση WLTP.

Advertisement

Ωστόσο το ποσοστό ρεκόρ ανόδου σημείωσε η DS η οποία κατέγραψε άνοδο 77% η οποία τροφοδοτήθηκε από το DS3 Crossback.

Οι πωλήσεις της Citroen αυξήθηκαν κατά 14% αλλά η Peugeot σημείωσε πτώση 3,4% ενώ σημαντική μείωση κατέγραψε και η Opel εξαιτίας της έλευσης των νέων μοντέλων.

Advertisement

Οι πωλήσεις του ομίλου BMW αυξήθηκαν κατά 2,7%, ενώ η μάρκα BMW κέρδισε 9%, αλλά η Mini έχασε 8,9%.

Οι πωλήσεις της Mercedes μειώθηκαν κατά 14% ενώ αντίθετα Hyundai και Nissan σημείωσαν άνοδο 24%. Επίσης η Toyota και η Kia κατέγραψαν άνοδο 11% και 8,3% αντίστοιχα.

Η Fiat Chysler Automobiles σημείωσε άνοδο 11%, με την Jeep να οδηγεί την άνοδο με ποσοστό 29% ενώ η Ford κατέγραψε πτώση 15%.

Advertisement

Σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σημείωσαν οριακή άνοδο 0,3% καθώς διατέθηκαν 1,83 εκατ. μονάδες μέχρι και τον Οκτώβριο.

Όσον αφορά στους κινητήρες που επέλεξαν οι Γάλλοι καταναλωτές το diesel αντιπροσώπευε το 33% της αγοράς καταγράφοντας πτώση 3% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018 όπου αφορούσε το 36% της αγοράς.

Επίσης οι συνολικές εκπομπές CO2 μειώθηκαν στα 109,3 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2016!