Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Downsizing και στο Ford Focus ST

Ελλάδα 11:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Downsizing και στο Ford Focus ST

ΝΕΑ

Downsizing και στο Ford Focus ST

ΝΕΑ

Στα μέσα του επόμενου έτους θα κάνει την εμφάνισή της η νέα γενιά του Ford Focus. Ταυτόχρονα με τις «απλές» εκδόσεις, οι ιθύνοντες της εταιρείας μας ετοιμάζουν και το νέο ST…που φαίνεται να κατεβαίνει σε κυβικά.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Όπως έχουμε ξαναγράψει η Ford εξελίσσει αυτή τη στιγμή την επόμενη γενιά του Focus. Αυτή τη φορά οι κατάσκοποι «συνέλαβαν» την έκδοση ST να πραγματοποιεί δοκιμές στον Αρκτικό Κύκλο με αρκετά βρετανικά Μέσα να δημοσιεύουν ενδιαφέροντα στοιχεία για το μοντέλο. Ειδικότερα, πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι στο νέο ST ο 2λιτρος EcoBoost κινητήρας θα αντικατασταθεί από το 1,5 λίτρων μοτέρ της εταιρείας και την ισχύ να ανεβαίνει στα 275 άλογα (από 250 που είναι σήμερα). Παράλληλα, το μηχανικό σύνολο θα διαθέτει τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

Πηγές από τη Ford υποστηρίζουν ότι η νέα πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη γενιά του Focus θα τονίσει ακόμη περισσότερο τα σπορτιφ οδηγικά που συνοδεύουν όλες τις ST εκδόσεις που έχουμε δει μέχρι σήμερα, ενώ οι περιφερειακές στιλιστικές λεπτομέρειες (διπλές απολήξεις εξατμίσεων, σπόιλερ, μεγαλύτερες ζάντες και άλλα) θα διαφοροποιούν το μοντέλο από τις απλές εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement