ΝΕΑ

Δουλεύουν… υπερωρίες στη Volvo

Ελλάδα 3:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δουλεύουν… υπερωρίες στη Volvo

ΝΕΑ

Δουλεύουν… υπερωρίες στη Volvo

ΝΕΑ

Η αυξημένη ζήτηση παγκοσμίως για το νέο XC90, ανάγκασε τη Volvo Cars να προχωρήσει στην εισαγωγή μίας επιπλέον βάρδιας εργασίας στο εργοστάσιό της στη Τορσλάντα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Η συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής που βρίσκεται σε προάστιο του Γκέτεμποργκ, φυσικά στη Σουηδία, κρίθηκε επιβεβλημένο να αποκτήσει και τρίτη βάρδια καθώς χωρίς αυτή είναι αδύνατο να καλυφθούν οι ήδη περισσότερες από 36.000 παραγγελίες για το νέο, πολυτελές SUV.

Οι αρχικές (και μάλιστα αισιόδοξες) προβλέψεις των ανθρώπων της Volvo, ήταν πως η εν λόγω γραμμή παραγωγής θα απαιτούσε 1.300 εργαζόμενους. Αυτοί έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 200 και δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να ανέβει!

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, εκτός από το νέο προσωπικό της Volvo Cars, η προσθήκη της τρίτης βάρδιας δημιούργησε επιπλέον νέες θέσεις εργασίας σε «δορυφορικές» επιχειρήσεις, όπως προμηθευτών και άλλων συνεργατών. Μετά την τελευταία επέκταση, η Volvo Cars απασχολεί συνολικά περίπου 17.300 άτομα στη Σουηδία, με 13.500 μόνο στο Γκέτεμποργκ, ενώ 4.800 από αυτούς εργάζονται στο εργοστάσιο της Τορσλάντα.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή του νέου μας μοντέλου, που μάς έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε τόσες προσλήψεις στο εργοστάσιο της Τορσλάντα. Αυτό είναι μόνο η αρχή – θα λανσάρουμε μια ολόκληρη σειρά νέων μοντέλων τα επόμενα τέσσερα χρόνια, πολλά από τα οποία θα παράγονται εδώ», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars, Hakan Samuelsson.

Advertisement

Το νέο XC90 είναι το πρώτο μοντέλο της σουηδικής μάρκας που επωφελείται των δυνατοτήτων που προσφέρει η νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA) στην κατασκευή των οχημάτων και που θα αποτελέσει τη βάση για μια ολόκληρη γκάμα νέων μοντέλων στο άμεσο μέλλον. Η SPA, μαζί με την επέκταση του εργοστασίου της Τορσλάντα, αποτελούν κομμάτι της επένδυσης ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέες τεχνολογίες και εγκαταστάσεις, την οποία ξεκίνησε να υλοποιεί η σουηδική μάρκα το 2014.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα παράγει αρκετά από τα νέα μοντέλα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα SPA, κάτι που σημαίνει μακροπρόθεσμη ανάγκη επέκτασης της παραγωγής. Αυτή τη στιγμή στην Τορσλάντα κατασκευάζονται τα S60, S80, V60, V70, XC70 και XC90.

Advertisement

Volvo-XC90-h640