Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δοκιμές σε ακραίες συνθήκες για το Polestar 1 (video)

Ελλάδα 15:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμές σε ακραίες συνθήκες για το Polestar 1 (video)

ΝΕΑ

Δοκιμές σε ακραίες συνθήκες για το Polestar 1 (video)

ΝΕΑ

Ένα από τα τελευταία τεστ πριν αρχίσει την εμπορική του πορεία το Polestar 1, πραγματοποιήθηκε στο ακραίο περιβάλλον  του σουηδικού βορρά. Και το Grand Tourer Coupé 2+2 θέσεων το πέρασε επιτυχώς!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Το μοντέλο με το οποίο η Polestar ξεκίνησε την αυτόνομη, παράλληλη της Volvo πορεία της, προκάλεσε αίσθηση στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Τόσο που οι Σουηδοί εξετάζουν ακόμα και τον διπλασιασμό της παραγωγής του.

Όμως παρότι οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει, πριν βγει στους δρόμους το εντυπωσιακό μοντέλο που εφοδιάζεται με υβριδικό σύστημα κίνησης υψηλών επιδόσεων (Electric Performance Hybrid), έπρεπε να δοκιμαστεί σε κάθε τερέν, σε κάθε δυσκολία.

Advertisement
Advertisement

Έτσι επί δύο εβδομάδες πραγματοποίησε εκτενείς δοκιμές εντός Αρκτικού Κύκλου, σε θερμοκρασίες έως και 25 βαθμούς υπό το μηδέν. Αυτές αποσκοπούσαν στον έλεγχο και τη ρύθμιση τυπικών τεχνικών παραμέτρων, όπως η ανάρτηση και τα οδικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτού του υβριδικού-ηλεκτρικού μοντέλου υψηλών επιδόσεων, εξετάστηκε διεξοδικά η συμπεριφορά του συστήματος κίνησης και των μπαταριών – σε ένα από τα πιο παγωμένα μέρη του πλανήτη.

Οι δοκιμαστές εστίασαν την προσοχή τους ιδιαιτέρως στο σύστημα κατανομής της ροπής “torque vectoring system”, που περιλαμβάνει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες στον πίσω άξονα, με ξεχωριστές διατάξεις πλανητικών γραναζιών για βέλτιστο έλεγχο της ροπής ανάμεσα στους δύο τροχούς.

Polestar-1-winter-test-b640

Advertisement

Η δοκιμή στον πάγο επέτρεψε στους δοκιμαστές να αναλύσουν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στη διάρκεια της οδήγησης, βελτιώνοντας περαιτέρω τη δυναμική ισορροπία του πλαισίου.

«Οι δοκιμαστές οδηγοί μας ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα με το κράτημα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά», δήλωσε ο Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar. «Εκτός από τις πολύ θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν από την ισορροπία του πλαισίου, εντυπωσιάστηκαν και από το ‘torque vectoring’. Είμαστε πλέον απόλυτα βέβαιοι για το πώς το σύστημα ενισχύει την απόκριση και την ακρίβεια του Polestar 1 στις στροφές. Είναι ένα αυτοκίνητο για τον οδηγό. Έχουμε πια ξεπεράσει ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη του Polestar 1 και οι δοκιμές του πρωτοτύπου θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του 2018».

Advertisement

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί…