Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δοκιμές για τη νέα Mercedes SL

Ελλάδα 13:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμές για τη νέα Mercedes SL

ΝΕΑ

Δοκιμές για τη νέα Mercedes SL

ΝΕΑ

Τελευταίες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες, δείχνουν το «δίδυμο» του AMG GT που ετοιμάζει η Mercedes για να συνεχίσει την ιστορία της SL με τη νέα της έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτες εικόνες από τις δοκιμές της 8ης γενιάς Mercedes-Benz SL είναι αυτές που έχουμε μπροστά μας και δείχνουν ένα βαριά καμουφλαρισμένο πρωτότυπο. Το λανσάρισμα της έκδοσης παραγωγής για τη νέα Mercedes- Benz SL, αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο 2021, οπότε και τα περιθώρια για την εξέλιξη έχουν αρχίσει και «στενεύουν», με τους μηχανικούς της Γερμανικής εταιρείας να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών και εξέλιξης για το νέο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η 8η γενιά του μοντέλου, θα είναι το «δίδυμο» μοντέλο της AMG GT, ένα μοντέλο που αναμένεται και αυτό με τη σειρά του να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατηγορία των δυναμικών coupe και roadster. Το 2019, η Mercedes είχε προχωρήσει σε δοκιμές για τα μηχανικά μέρη της νέας SL, χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο δοκιμών που έμοιαζε σαν να βγήκε από κάποια έκδοση του photoshop, μια και ήταν μια περίεργη έκδοση «κοντής» S-Class. Όπως είχε αποκαλύψει ο επικεφαλής της AMG, Tobias Moers, αμφότερα τα «δίδυμα» μοντέλα, θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MSA (Modular Sports Architecture).

Σε ότι αφορά την εξέλιξη των οδικών χαρακτηριστικών, η SL θα είναι από τα πλέον sport σε διάθεση μοντέλα της γκάμας, με την AMG να δίνει το κάτι παραπάνω σε όλους τους τομείς, τόσο στο στήσιμο του αυτοκινήτου και τη ρύθμιση της ανάρτησης, όσο και στην απόδοση των μηχανικών συνόλων που θα παρέχουν κορυφαίες επιδόσεις στο μοντέλο. Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι σήμερα, το αυτοκίνητο θα είναι σε μεγάλο ποσοστό από αλουμίνιο, ενώ και η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται και στους τέσσερις τροχούς.

Advertisement

Επιπλέον, ενδιαφέρον ξεχωριστό συγκεντρώνουν και οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις που ετοιμάζει η Mercedes για το νέο της μοντέλο, με plug-in υβριδική που θα έχει δυνατότητα κίνησης χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια. Η έκδοση που ετοιμάζει η AMG θα χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό V8 κινητήρα, ενώ η Mercedes στην SL θα έχει 6κύλινδρο σε σειρά (μαζί με e-power) καθώς επίσης και ένα πολύ δυνατό 4κύλίνδρο κινητήρα.

Advertisement